fbpx

Primul episod: „Cum a interzis Mititelu accesul a două echipe locale pe stadioane”

În încercarea de a-l răpune cu propriile-i arme și a justifica întâietatea pe Oblemenco, Mihai Rotaru lansează serial cu rivalul Mititelu pe site-ul oficial al clubului pe care-l patronează.

Asalt al grupării din Liga 1 în războiul Mititelu – Rotaru pentru supremație în Bănie. Pe site-ul oficial al grupării de primă divizie s-a postat un comunicat care spune că Adrian Mititelu a interzis celor de la FC Drobeta și Gaz Metan CFR Craiova să presteze pe Municipalul din Severin, respectiv pe vechiul Oblemenco din Bănie.

Jumătate de adevăr există în comunicat, având în vedere că FC Drobeta a ajuns în exil, iar Gaz Metan CFR Craiova a călcat pe Oblemenco doar la meciul cu Steaua, din 16-imile de finală ale Cupei României, din finalul lui septembrie 2010. Adică efectul a fost că două grupări n-au jucat pe stadioanele din localitățile lor.

Însă, Mititelu nu era în poziția de a interzice, ci de a condiționa. Deciziile le-au luat autoritățile locale din orașele respective, anume primarul Gherghe din Drobeta care și-a îndepărtat echipa tradițională și Solomon de la Craiova, care nu a acceptat formația de la Depou pe Oblemenco.

Categoric, Mititelu a comis o grămadă de gafe în anii în care a patronat fotbalul în Bănie: conflicte cu autoritățile locale, LPF și FRF, cu gloriile clubului, cu suporterii, o perioadă neagră, măcinată de retrograde, dezafiliere și faliment.

Mai jos e comunicatul de pe ucv1948.ro, care se încheie cu un teaser ce va ține fanii cu sufletul la gură: „mâine vom demonstra că Mititelu nu doar că nu-și dorește să joace pe „Ion Oblemenco” dar el nu-și dorește să joace în Craiova”.  

„Cum a interzis Mititelu accesul a două echipe locale de liga a două să joace pe stadioane aflate în proprietate publică și nimeni nu a luat atitudine.

I.
La sfârșitul anului 2009, orașul Drobeta Turnu Severin termină modernizarea stadionului „Municipal”, destinat în principal folosinței de către echipa locală FC Drobeta. Furios pe autoritățile locale, Mititelu decide să mute echipa din Craiova la Severin și pune edililor locali mai multe condiții. Cea mai importantă, exclusivitate în folosirea stadionului și implicit izgonirea echipei locale din oraș, ea fiind nevoită să joace în Liga a II-a la 45 de km distanță, în localitatea Vânju Mare. Mai mult decât atât, Mititelu, urmând să plătească 15% din încasările pe bilete și nimic altceva. În plus, edilii orașului, având promisiunea lui Mititelu că nu va mai pleca din Severin, aleg să-și retragă orice sprijin acordat echipei locale, aceasta retrogradând ulterior și ajungând aproape de dispariție în acele timpuri. Cât a stat Mititelu la Severin, FC Drobeta a disputat un singur meci pe „Municipal”, cel de deschidere și asta doar pentru că Dinamo a declinat invitația de a juca în acel meci. Mititelu a folosit meciul de deschidere inclusiv pentru a promova agresiv un eveniment electoral, el fiind huiduit la scenă deschisă.

II.
22.05.2010 Gaz Metan CFR Craiova, echipă a Băniei și proaspăt promovată în Liga a II-a, face demersurile necesare pentru a juca pe stadionul „Ion Oblemenco” în condițiile în care echipa lui Mititelu din acea vreme refuzase să mai joace în Craiova și se mutase la Severin. Chiar și în aceste condiții, i se refuză accesul proaspetei divizionare secunde (și singura echipă din oraș la acea vreme), Mititelu declarând ulterior că dacă Gaz Metan CFR Craiova va juca pe „Ion Oblemenco” în oraș va fi război civil.

III.
15.07.2010 – deși mutase la Severin echipa pe care o deținea spunând că „orașul Craiova nu merită să aibă echipa de fotbal”, văzând că primăria din Severin nu vrea să-i dea suplimentar bani pentru a-și întreține echipa, Mititelu cere primăriei Craiova satisfacerea următoarelor condiții pentru a se întoarce la Craiova:
– contract pe termen nelimitat
– exclusivitate în folosință stadionului proprietate publică
– chiria de 1 EUR/lună
– plata tuturor taxelor de către primăria Craiova
– plata tuturor utilităților de către primăria Craiova
Mai cere suma de 3 milioane de EUR pe care să o primească într-o perioadă de 3 ani, sumă din care a primit până în acest moment 500.000 EUR, pe care nici măcar nu a decontat-o, nemaivorbind de restituit, asta în condițiile în care nu plătise niciun ban în perioada 2005-2009, adică până în momentul în care a mutat echipa la Severin.

Pentru a încheia definitiv cu acest subiect, mâine vom demonstra că Mititelu nu doar că nu-și dorește să joace pe „Ion Oblemenco” dar el nu-și dorește să joace în Craiova. Pentru că el urăște acest oraș și singurul lucru pe care-l vrea este să se martirizeze.

Ce patronează Mititelu acum? O echipă înființată în anul 2017, o echipa fără imn, o echipă fără stemă, o echipa fără nume și o echipă care nu-și dorește să joace în Craiova. Ce legătură mai are această echipă cu instituția de învățământ sau cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova?”

Cele mai iubite echipe din Romania: Rezultatele și clasamentul după primele două etape!

În 3 minute poți să vezi și: Peluza Nord: „Afara din Craiova cu dușmanii Științei!”

Bătălia pentru stadion s-a mutat pe gardurile lui Cârțu!

„O să-i goniți la Severin, acolo unde ați mai dus o dată echipa spunând că orașul Craiova n-o merită?”

FOTO! Lorena Balaci: „Dă-i bice Adriane, bagă și la tata un graffiti pe mormânt!”

Campionatul celor mai iubite echipe din România!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Summary
Primul episod: „Cum a interzis Mititelu accesul a două echipe locale pe stadioane”
Article Name
Primul episod: „Cum a interzis Mititelu accesul a două echipe locale pe stadioane”
Description
În încercarea de a-l răpune cu propriile-i arme și a justifica întâietatea pe Oblemenco, Mihai Rotaru lansează serial cu rivalul Mititelu pe site-ul oficial al clubului pe care-l patronează.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0