fbpx
7.8 C
Craiova
duminică, mai 9, 2021

Argumentele lui Rotaru în favoarea lui Papură nu mai stau în picioare!

Matematica aplicată în fotbal a patronului Craiovei nu-și mai găsește justificare în cel de-al treilea descălecat al lui Papi în Bănie.

- Advertisement -
- Advertisement -

Când l-a îndepărtat pe Victor Pițurcă și l-a instalat a doua oară pe Corneliu Papură pe banca tehnică a Universității Craiova, patronul Mihai Rotaru a emis o depeșă în care prezenta argumentele mutării în fața fanilor alb-albaștri. Patronul grupării oltene explica atunci matematic alegerea, argumentul central fiind media de puncte realizată de Papură: 2 puncte / meci.

Iată fragmentul din scrisoarea lui Rotaru din ianuarie 2020 ce avea menirea să le închidă gura suporterilor că a fost îndepărtat Piți și reinstalat Papi: „Astăzi, ne asumăm numirea domnului Corneliu Papură în funcția de antrenor principal. La calitățile pe care am mizat în alegerea pentru perioada precedentă în care a fost antrenor principal, acum putem să mai adăugăm una: rezultatele obținute. Pentru că domnul Papură a reușit în aceea perioadă două calificări consecutive în tururi superioare ale UEFA Europa League, precum și o medie de două puncte pe meci, medie care, dacă ar fi fost menținută astăzi, ne-ar fi plasat pe prima poziție a clasamentului. Și asta în condițiile în care timp de o lună și jumătate a jucat din 3 în 3 zile, cu deplasări în Azerbaidjan, Grecia sau Ungaria”.

Rotaru le-a închis gura suporterilor cu media de puncte pe meci

Media de puncte pe meci la primul mandat al lui Papură la Craiova pare să fie o legendă care bântuie în continuare clubul, dat fiind că inclusiv protagonistul performanței a adus aminte de ea acum 3 zile, la conferința dinaintea meciului cu Viitorul: „Sunt obișnuit cu criticile. Gândiți-vă că am trecut două tururi preliminare, nu am făcut-o niciodată, am fost criticat. Am fost criticat și pentru evoluția din campionat, chiar dacă am avut o medie de puncte care ne permitea să ne băteam la campionat”.

Argumentul patronului, invocat și de antrenor, trebuie căutat în urmă cu un an și jumătate. Acum, la cel de-al treilea descălecat, Papură are o cu totul altă medie de puncte pe meci. Cel care e considerat mantia de vreme rea a lui Rotaru stă pe bancă, din toamnă, de 8 meciuri. În campionat are 2 victorii, o înfrângere și 5 egaluri. Așadar a acumulat 11 puncte din 8 jocuri, rezultă o medie de 1,375 puncte pe meci, una care, momentan, nu ar permite Craiovei să încheie pe locul 1.

În plus, Rotaru a insistat pe ideea de fotbal ofensiv în Bănie. În ultimele 8 meciuri, Craiova a marcat de 7 ori, așadar o medie de sub 1 gol / meci.

Papură a explicat de ce a făcut 3 schimbări la pauză!

Paul Papp: „Asta este, mergem mai departe!”

Echipa păcii! Craiova nu mai bate pe nimeni!

The following two tabs change content below.
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,196FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles