Ce reprezintă suporterii pentru patronul Craiovei!

Suporterii alb-albaștri contează, dar să nu aibă păreri. Sau, cel puțin, să nu caute să și le impună.

CFR Cluj e campioana României, Viitorul Constanța a luat Cupa, în timp ce Universitatea Craiova se mândrește cu titulatura „campioni la suporteri”. Formația olteană domină detașat topul spectatorilor. Suporterii olteni au contestat alegerea patronului Mihai Rotaru de a continua cu Corneliu Papură. Nu vehement, dacă facem o comparație cu cei ai lui Dinamo, care au ajuns în sala de conferințe de la Săftica, anulând evenimentul de prezentare a lui Eugen Neagoe. Oltenii au fost vocali mai degrabă în spațiul virtual, declanșând campania #VremAntrenorPrincipal.

Din punct de vedere al formei, suporterii sunt ăi mai importanți pentru club. Mihai Rotaru le-a răspuns pentru că „au fost în permanență elementul central al filosofiei Universității Craiova”.

De ce suporterii olteni nu au dreptul la o opinie!

Fondul problemei este diferit. Suporterii apreciază că au dreptul la păreri pentru că asigură o parte din bugetul clubului. Rotaru le-a tăiat-o scurt: „Scoțând din calcul transferul de jucători, Știința înregistrează un deficit anual de 2,6 milioane de euro. Asta înseamnă că banii de pe bilete și abonamente nu se duc în buzunarul unuia sau altuia dintre acționari. Se duc în activitatea curentă și în dezvoltarea clubului”. Adică, dacă nu aș fi vândut eu jucători și aș fi stat în banii pe care-i dați voi pe bilete acum eram în faliment.

De ce doar Rotaru are dreptul să decidă!

Singura armă de luptă a suporterilor este boicotul, adică stoparea infuziei de bani cu care asigură o parte din bugetul clubului. Așa că au continuat să amenințe în spațiul virtual că există riscul ca echipa să joace cu stadionul gol dacă Rotaru își menține decizia de a continua cu Papură. Patronul a lăsat să se înțeleagă că alta ar fi problema, dar le-a cerut suporterilor să continue să plătească bilete: „Dacă vreți să amendați politica de transferuri, strategia de comunicare sau sumele investite trebuie să găsim altceva”.

Și apoi le-a explicat de ce doar el are dreptul exclusiv să decidă asupra antrenorului și a tot ceea ce ține de clubul său: „Am investit aproximativ 15 milioane de euro, iar până astăzi nu am recuperat nici un cent”.

În 3 minute poți să citești și: U Craiova, gata să cumpere un atacant brazilian!

 Alex Mitriță, de la New York la Manchester City!

„Dacă nu vă convine, de ce nu investiți voi?”

Papură reconfirmat, chiar și cu riscul unui „stadion gol”!

 Amicalele alb-albaștrilor în Austria!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *