fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

De la #bătăliapentrupodium pe facebook la bătălia pentru titlu pe teren!

Universitatea a intrat într-o nouă etapă a existenței sale: una în care ar trebui să curgă șampania din trofee pe Jiu.

Indubitabil, Universitatea Craiova este campioană la marketing și comunicare în Liga 1. Campaniile agresive de imagine, coloborate cu situațiile critice spre penibile, fie în planul identității, fie în cel sportiv, prin care trec cele două cluburi bucureștene, au făcut să fie și campioană detașată la suporteri pe stadion.

Au existat și sincope sau chiar minciuni în relația club – suporteri: nu pleacă decât un titular pe an și au fost vânduți 4 într-un sezon (Băluță, Gustavo, Screciu și Mitriță); nu dăm jucători la FCSB și au ajuns portarul Vlad, Bawab, căpitanul Zlatinski, iar în această vară s-a plănuit un schimb de fundași; ori anunțul clubului că meciul nu e transmis până în ultima clipă: s-a întâmplat cu Milan, s-a repetat cu RB Leipzig. Inerente, în contextul în care latura financiară a primat în fața performanței sportive.  

Până la episodul despărțirii de Devis Mangia, fanii olteni au mușcat momeli întinse de club. Au sperat când Sorin Cârțu și Emil Săndoi făceau biciul să pocnească și realizau un nou record de invincibilitate în istoria clubului. L-au adoptat pe dinamovistul Mulțescu cu jocul lui spectaculos, dar ce poți să faci cu Măzărache la finalizare. Au crezut în „proiectul Mangia”, dar cum să progresezi când an după an ți se vând cei mai valoroși jucători? „Craiova vrea campionatul!”, rămânea un vis inscripționat pe un banner în gară.

Olteanul nu e fraier însă, iar când Rotaru l-a schimbat pe Mangia cu Papură stadionul s-a golit masiv, de la un meci la altul. Patronul a fost comparat cu Gigi Becali de către una dintre facțiunile care dă tonul galeriei de la Nord, și nu numai, reproșându-i-se că și-a instalat secund, exact cum procedează omologul de la FCSB.

Specialist mai degrabă în business, Rotaru a realizat că nu e campion și la Championship Manager în viața reală și a cedat frâiele. Mutare prin care, chiar dacă va continua, nu mai e necesară campania asiduă de imagine. Pentru că Pițurcă e garantul că stadionul va fi plin meci după meci. Întrucât, suporterul oltean, ce în trecut a mușcat momeli doar din speranța că Universitatea, clubul său, va fi din nou ce a fost și poate mai mult decât atât, e sigur acum că performanța sportivă va prima în fața celei financiare. Iar „Craiova vrea campionatul” poate fi încrustat în clasamentul din mai, nu doar în pânze prin gară.

Cosmin Cojocăreanu  

În 3 minute poți să vezi și: Aberația de pe Oblemenco rezolvată odată cu venirea lui Piți!

Băluță, primul pas spre revenirea la Craiova!

 E oficial! Andrei Prepeliță a semnat!

Marius Șumudică: „Și eu am personalitate”

Pițurcă: „Papură a avut o muncă invizibilă la Craiova”

 

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles