fbpx

S-a aflat ce substanță i-ar fi ucis pe cei 3 oameni din blocul din Timișoara în care s-a făcut deratizare

Anchetatorii au identificat substanța toxică din cauza căreia au murit trei persoane, după ce în blocul din Timișoara în care locuiau a fost făcută dezinsecția și deratizarea, fiind vorba despre fosfură de aluminiu. Patronul firmei a fost reținut pentru vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Pe pagina sa de Facebook, firma Bistim Dera, care a făcut dezinsecția în imobilul respectiv, se laudă cu”servicii profesionale de dezinsecție, deratizare și dezinfecție, cu soluții profesionale de cea mai bună calitate”.

Potrivit Timiș Online, substanța este fosfura de aluminiu. Ulterior, procurorii au anunțat, marți dimineață, că firma a folosit pentru dezinsecție insecticidul Delicia – GASTOXIN, care are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială.

Fosfura de aluminiu sau AIP este un compus anorganic, cu un grad înalt de toxicitate. Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin, disponibil într-o varietate de forme (tablete, praf, granule etc.).

Spectrul de utilizare a produsului este destul de larg, fiind inclus în raticide, insecticide, precum și pentru depozitele de cereale, împotriva rozătoarelor. Aceasta eliberează gazul de fosfină, care este toxic pentru toate formele de viață.

Firma care a făcut deratizarea în blocul din Timișoara unde au murit 3 oameni este Bistim Dera SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, consultate de HotNews.ro, firma – înființată în iulie 2015 – are sediul social declarat într-un apartament de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Dr. Ioan Mureșan din Timișoara.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri a fost reţinut pentru 24 de ore, marți dimineață, sub acuzațiile de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Trei persoane – un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă – au murit, iar alți 16 copii și 12 adulți erau internați marți dimineață. Toate aceste persoane locuiesc în același bloc din Timișoara, unde la sfârșitul săptămânii a fost făcută dezinsecți și deratizarea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat luni că pe casa scării a fost detectată o substanță neurotoxică.

Blocul cu 200 de apartamente a fost evacuat. De asemenea, un alt imobil în care a intervenit aceeași firmă pentru dezinsecție a fost evacuat luni seară.

În 3 minute poți să vezi și: Fumezi la volan? Ai grijă unde arunci chiștoacele

Măcelul pădurilor din Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, subiect în serialul „Broken”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0