fbpx

S-a anunțat dezastrul financiar în România! Premierul a spus pe față ce ne așteaptă

Premierul Ludovic Orban a anunțat dezastrul financiar. Premierul a scos tot gunoiul de sub preș și a spus adevărul despre banii României. Situația este mai mult decât catastrofală: Avem un minus de 11 miliarde la încasări și sunt restanțe de 5 miliarde de lei la PNDL.

„Sunt astăzi (miercuri, n.r.) prezent la Ministerul Finanţelor Publice pentru a-l instala oficial pe noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu. Am purtat o discuţie înainte de această conferinţă de presă privind situaţia finanţelor. Aşa cum am avertizat de cel puţin un an, este clar că starea finanţelor este foarte proastă. De altfel, se vede în cifrele oficiale publicate, respectiv la execuţia pe 9 luni, cu un deficit de 2,6% comparativ cu cel de anul trecut, aceeaşi perioadă, care era de 1,6%. De asemenea se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări în materie de colectare, unde avem un minus de 11 miliarde. De asemenea, pe colectarea contribuţiilor se înregistrează un minus de peste un miliard. Atât bugetul de stat, cât şi cel al asigurărilor sociale de stat şi al sănătăţii înregistrează un deficit”, a spus premierul Ludovic Orban.

Astfel că, ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, va trebui să strângă şurubul la maximum şi să evite orice cheltuială inutilă, scrie capital.ro

Și la Ministerul Sănătății sunt probleme foarte mari.

Orban a spus, la preluarea de către Victor Costache a mandatului de ministru al Sănătății, că nu sunt bani pentru plata salariilor din domeniul sănătații. E vorba de aproximativ 4 miliarde de lei, bani care lipsesc.

„Ministerul Sănătății trebuie să își refacă capacitatea administrativă. Să înceteze să mai fie o frână prin avize blocate cu anii.  Rezultatul la rectificarea bugetară va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificare. Cert e ca nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul. Nu sunt bani de salarii”, a declarat noul premierul Ludovic Orban, la sediul ministerului Sănătății.

De asemenea, primul ministru a spus că în opinia sa Agenţia Naţională a Medicamentului trebuie să ţină cont de realităţile de pe piaţă şi „să renunţe la discriminările care există între diferiţi actori de pe piaţă”


Trebuie eliminată orice discriminare între furnizorii privaţi de servicii medicale şi furnizorii publici de servicii medicale. Ministerul trebuie să fluidizeze toate procedurile, să înceteze să mai fie o frână prin tot felul de avize şi autorizaţii care sunt blocate cu lunile sau cu anii atunci când există iniţiative, în special iniţiative private în domeniul medicinei”, a mai afirmat Ludovic Orban.

In 3 minute poți să citesti și:  FOTO și VIDEO! Un fotbalist din Croația a omorât o gaina în timpul unui meci!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0