11.8 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

S-a deschis Centrul Cultural „Constantin Brâncuşi”

Inaugurare plină de personalități politice, la Craiova!

Centrul Cultural „Constantin Brâncuşi” a fost inaugurat joi la Craiova. Proiectul a fost realizat în curtea Muzeului de Artă din Craiova- Palatul Jean Mihail printr-o investiţie de 27 milioane lei. Printre cei prezenți joi la inaugurare s-au regăsit mulți oameni importanți ai PSD. Printre aceștia s-a remarcat primarul Olguța Vasilescu, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, dar și preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu.

Evenimentul a fost în sine unul foarte politizat. În afară de prezența multor importanți din PSD, s-a remarcat lipsa unui personaj important, ținând cont de natura evenimentului. Este vorba despre ministrul culturii, PNL-istul Bogdan Gheorghe.

Ciolacu a afirmat că, prin acest proiect, Craiova şi Doljul reuşesc să spună povestea unui oltean genial care după ce s-a format în aceste locuri a cucerit întreaga lume. Liderul PSD nu s-a ferit să elogieze șefii administrației locale, Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile.

„Am văzut cum în orice mare oraş al lumii o expoziţie cu operele lui Brâncuşi este un magnet pentru public, atât pentru cel local, cât şi pentru cel străin. Sunt convins că acelaşi lucru va produce acest centru şi în cazul Craiovei, care sub ochii noştri devine un oraş multicultural. Craiova culturală se situează peste multe alte oraşe din România cu bugete mult mai mari, iar pentru asta atât Olguţa Vasilescu, cât şi Cosmin Vasile merită toate felicitările noastre”, a spus Ciolacu.

Se vizitează cu liftul!

Complexul muzeal dedicat sculptorului Constantin Brâncuși cuprinde o galerie subterană de aproximativ 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție. Prisma de sticlă este amplasată pe placa de beton de deasupra galeriei subterane, iar accesul la ea se face cu liftul. Ideea prismei a aparținut arhitectui Dorin Ștefan.

Lucrarea are peste 12 metri înălţime, cântăreşte 200 de tone şi conţine interpretări la scară mare ale operelor brâncuşiene „Ovoidul“ şi „Pasărea Măiastră.  Imensa operă este realizată exclusiv din bucăţi de sticlă, de circa cinci centimetri grosime, care nu au vreun sistem metalic de prindere, ci sunt lipite doar cu un silicon special. Astfel, cea mai mare provocare pentru constructori a fost să îmbine şi să păstreze în condiţii de siguranţă elementele fragile aduse din Germania.

Autorităţile îşi doresc ca oul lui Brâncuşi să pună Craiova pe harta obiectivelor culturale ce nu trebuie ratate. Proiectul a fost inițiat încă din 2015, sub conducerea lui Ion Prioteasa. Începând de vineri, 15 septembrie, centrul este deschis și vizitatorilor.

gratis intencity craiova
A treia modalitate de a intra gratis la IntenCity Craiova!

Trei pași pentru a ajunge fără să plătești vreun leu la festivalul IntenCity Craiova. Ce ai de făcut! Organizatorii IntenCity Read more

gratis la IntenCity Craiova
A doua metodă de a intra gratis la IntenCity Craiova!

Avem un nou pont pentru voi, craioveni! Știm cum puteți să intrați la festivalul din Bănie fără să plătiți un Read more

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,152FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles