-3.9 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

S-a găsit leacul: pastila minune anti Covid-19!

„Poate avea un impact major ajutându-ne să revenim normal și să vedem sfârșitul pandemiei”.

Pfizer a descoperit pastila care ar putea salva mii de bolnavi dupa ce s-au infectat cu Covid. Compania a anunțat vineri că, într-un studiu clinic, s-a descoperit că pilula lor pentru tratarea Covid-19 este foarte eficientă în prevenirea bolilor severe în rândul persoanelor cu risc care au primit medicamentul imediat după ce au prezentat simptome.

Pastila Pfizer va fi vândută sub numele de marcă Paxlovid. Aceasta reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89% atunci când este administrată în termen de trei zile de la debutul simptomelor.
Pfizer a spus că un consiliu de experți care monitorizează studiul clinic a recomandat ca acesta să fie oprit chiar mai devreme deoarece beneficiile medicamentului s-au dovedit deja convingătoare. Compania a declarat că intenționează să trimită datele cât mai curând posibil la Food and Drug Administration pentru a solicita autorizația ca pilula să fie utilizată în Statele Unite.

„Rezultatele sunt cu adevărat dincolo de așteptările noastre”, a spus Annaliesa Anderson, director Pfizer care a condus dezvoltarea medicamentului. Ea și-a exprimat speranța că Paxlovid „poate avea un impact major ajutându-ne să revenim normal și să vedem sfârșitul pandemiei”.

Tratamentul ar putea deveni disponibil în următoarele câteva luni, deși este posibil ca stocurile să fie limitate la început. Pastilele sunt destinate pacienților considerați cu risc ridicat, cum ar fi cei cu vârsta peste 60 de ani sau cu afecțiuni precum obezitatea, ce îi fac mai susceptibili la consecințe grave ale Covid. Apariția unei noi clase de pastile ușor de utilizat, care reduc dramatic spitalizările, ar putea contribui la reducerea celei mai severe faze a pandemiei, cel puțin în țările bogate unde majoritatea adulților au fost vaccinați.

Pfizer a spus că se așteaptă să poată produce suficiente pastile pentru mai mult de 180.000 de oameni până la sfârșitul acestui an și pentru mai mult de 21 de milioane de oameni în prima jumătate a anului viitor. Guvernul SUA a negociat cu Pfizer pentru 1,7 milioane de cure de tratament, cu o opțiune suplimentară pentru 3,3 milioane, potrivit unui oficial al administrației.

Pfizer a declarat că plănuiește să ofere țărilor mai sărace medicamentul la prețuri reduse. Compania a purtat discuții cu o organizație nonprofit susținută de Națiunile Unite, Medicines Patent Pool, pentru a permite ca pilula să fie fabricată și vândută ieftin în astfel de țări.

Tratamentul constă în 30 de pastile administrate timp de cinci zile. Aceasta include 10 pastile de ritonavir, un vechi medicament H.I.V., care ajută pilula Pfizer să rămână activa în organism mai mult timp. Pastilele de până acum au fost testate în principal pe pacienți cu risc ridicat. Dar Pfizer efectuează și teste pe pacienți cu risc scăzut.

Rezultatele anunțate marți au inclus date de la peste 1.200 de adulți din Statele Unite și din străinătate care au primit fie medicamentul Pfizer, fie o pastilă placebo după contractarea Covid. Voluntarii au fost înscriși în perioada iulie-septembrie, când varianta Delta se răspândea pe tot globul. Au fost nevaccinați și au avut cel puțin o caracteristică care îi expune un risc mai mare de a se îmbolnăvi grav de virus, cum ar fi vârsta înaintată sau obezitatea sau diabetul.

Covid-19 face ravagii în rândul medicilor din Oltenia: doi dintre ei au ajuns după gratii!

Oltenia talibană: și-a vândut nepoatele de 9 și 12 ani!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles