18.7 C
Craiova
joi, iunie 1, 2023

S-a încheiat pandemia în România!

Klaus Iohannis: „Să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”

După data de 8 martie starea de alertă nu se mai prelungește în România, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis la finalul ședinței de la Cotroceni cu autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei de Covid.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă pe teritoriul României. Odată cu ridicarea străii de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada următoare, de autoritățile abilitate”, a anunțat Klaus Iohannis. El a justificat decizia prin faptul că pandemia ar fi „pe o pantă accelerat descendentă” și că „valul 5 e aproape de a se termina”.

Pandemia de Covid a debutat în România în urmă cu doi ani, pe 26 februarie 2020 fiind înregistrat primul caz de Covid în România, după ce în China, la Wuhan ar fi fost depistat primul caz în decembrie 2019. Peste 63.000 de români au murit după ce au fost contaminați cu noul coronavirus, în diversele sale forme, botezate după literele alfabetului grecesc.

„Ultimii doi ani au adus multe provocări, care ne-au influențat în cele mai diferite moduri: răspândirea accelerată a virusului, izolarea, presiunea pusă pe sistemul sanitar, închiderea școlilor, afectarea mai multor sectoare din economie, diminuarea interacțiunilor sociale, toate acestea au avut un impact negativ și ne-au ridicat nenumărate bariere”, a spus Klaus Iohannis.

„O perioadă de mari sacrificii pentru români, dar, în același timp, o perioadă în care am descoperit noi valențe ale solidarității, ale spiritului civic, ale dedicării și implicării”, a mai spus președintele.

El a recomandat vaccinarea anti-Covid în continuare. „Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus.” De la debutul pandemiei, Comisia Europeană a formulat peste 1440 măsuri în domeniul economic, inclusiv peste 650 măsuri de ajutor de stat.

Războiul nu mai e gratis: 1.000 de dolari plus viză dacă vrei să lupți în Ucraina

S-a semnat contractul pentru reabilitarea a 53 de km din DN 6, Alexandria – Craiova

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles