fbpx

FOTO: S-a votat și la grădiniță: Copiii au ales desertul pentru luni!

„< Sunt copii, ce știu ei?! > – aud des asta și mi se pare că, noi, oamenii mari, greșim enorm când îi subestimăm pe cei mici. Copiii nu doar că știu mai multe decât credem, dar și înțeleg mai multe decât ni se pare nouă. Iar când nu știu și când nu înțeleg, e de datoria noastră să le povestim și să le explicăm realitatea”

Votul e serios chiar și când ai 2, 3,4 sau 5 ani. Copii de la Grădinița„Bergman”, din București, sunt educați în spiritul civic să își înțeleagă și să exercite drepturile pe care le au. Cei mici au votat pentru desertul de luni între brioșă și ecler.

Inițiativa a fost postată de către jurnalista Oana Botezatu, chiar pe pagina personală de Facebook!

Grădinița băieților s-a transformat azi în secție de votare. N-au votat pentru prezidențiale, cum vom face noi duminică, dar tot o alegere care contează au avut și ei de făcut. Au votat desertul pentru ziua de luni. Au avut de ales între două variante: brioșă și ecler. Liste electorale, buletine de vot, cărți de alegător, urne de vot, cabine de votare, vot secret, delegați (colegii mai mari,) președinți de secție (educatorii), ștampile, birou electoral, numărătoare oficială, procese verbale – totul s-a făcut ca la carte, căci votul e ceva serios chiar și când ai 2, 3, 4 sau 5 ani. -Sunt copii, ce știu ei?!- aud des asta și mi se pare că, noi, oamenii mari, greșim enorm când îi subestimăm pe cei mici. Copiii nu doar că știu mai multe decât credem, dar și înțeleg mai multe decât ni se pare nouă. Iar când nu știu și când nu înțeleg, e de datoria noastră să le povestim și să le explicăm realitatea. De aia mi se pare că ce s-a întâmplat azi, la grădiniță, este un exercițiu nu doar frumos, ci și necesar. Oamenii, chiar și când sunt (foarte) mici, trebuie să știe despre libertate, democrație, implicare socială, vot, importanța exercitării dreptului la vot, alegeri; despre cât de mult contează să îți spui părerea și să pui ștampila pe ce îți dorești. E un drept valoros votul – asta a fost, pe scurt, lecția (în joacă) de la grădiniță. O lecție pe care ar trebuie, poate, să ne-o reamintim și noi, mai des. Sigur că, la final, unii copii vor fi necăjiți că nu a câștigat brioșa, ci eclerul (sau va fi invers, nu știu, nu s-a anunțat rezultatul scrutinului), dar bucuria și dezamăgirea vin mereu la pachet cu alegerile electorale (și e mai bine să știe asta de mici, ca să accepte mai ușor când se fac mari). Nu știu ce au votat băieții mei, v-am zis că a fost vot secret, dar eu clar aș fi ales eclerul”, a scris Oana Botezatu pe Facebook, vineri.

Totul a fost ca la carte-liste electorale, buletine de vot, cărți de alegător, urne de vot, cabine de votare, vot secret, delegați (colegii mai mari,) președinți de secție (educatorii), ștampile, birou electoral, numărătoare oficială și procese verbale.

Rezultatele alegerilor: 34 de voturi pentru brioșe și 28 pentru eclere.

Daniela Dumbrava

În 3 minute poți să vezi și: Lovitură pentru românii care locuiesc în Marea Britanie! Vor fi taxați suplimentar

Fumezi la volan? Ai grijă unde arunci chiștoacele

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Summary
FOTO: S-a votat și la grădiniță: Copiii au ales desertul pentru luni!
Article Name
FOTO: S-a votat și la grădiniță: Copiii au ales desertul pentru luni!
Description
„< Sunt copii, ce știu ei?! > - aud des asta și mi se pare că, noi, oamenii mari, greșim enorm când îi subestimăm pe cei mici. Copiii nu doar că știu mai multe decât credem, dar și înțeleg mai multe decât ni se pare nouă. Iar când nu știu și când nu înțeleg, e de datoria noastră să le povestim și să le explicăm realitatea”
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0