fbpx

Să privim italienește: suntem neînvinși acasă!

Piticul Atomic a salvat seara și un punct pentru Craiova lui Devis Mangia. Însă jocul oltenilor lasă de dorit.

 

U Craiova – Botoșani    2-2 (2-1)

Au marcat: Mitriță 20 (pen.), 34 / Fulop 11, Miron 54

U Craiova: Pigliacelli – Popa (67 Kelic), Gardoș, Tiago – Borța (67 Donkor), Mateiu, Cicâldău, Bancu –  Burlacu (77 Markovic), Mitriță, Mihăilă. Antrenor: Devis Mangia

Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Soiledis –Rodriguez, Oaidă – M. Roman I (62 Chitoșcă), Fulop (46 Ongenda), Golofca – M. Roman II (84 Enriko). Antrenor: Costel Enache

A arbitrat: Andrie Chivulete

 

U Craiova, din postura de lanternă, primește vizita liderului FC Botoșani. Acțiunea de marketing cu nadă excursie la Leipzig pentru prima manșă din preliminariile Europa League contribuie la prezența a 8.000 de fani pe Oblemenco, cea mai scăzută asistență de până acum. Devis Mangia lucrează cu materialul clientului și e nevoit să trimită 5 jucători U21 în garnitura de start: Popa, Borța, Cicâldău, Burlacu și Mihăilă, în vreme ce pe bancă mai sunt Popescu, Șerban și Markovic. Nu o dată s-au uitat admirativ conducătorii din Bănie spre proiectul de business al Regelui Hagi.

 

Startul jocului e absolut nefast pentru formația olteană: Lorand Fulop (11) îndeplinește o formalitate, reluând în plasă, centrarea perfectă a lui Golofca. Copiii Craiovei nu resimt șocul și egalează repede, prin Mitriță, care transformă penalti-ul scos de Mihăilă (20). Așadar, prima reușită alb-albastră vine la capătul a 290 de minute de joc. Pigliacelli scoate de la rădăcina barei în fața lui Golofca. Mihăilă inventează o pasă pe „gaură” care-l lasă singur pe Mitriță cu Pap. Perla Craiovei îl driblează elegant pe goalkeeper-ul advers și înscrie în poarta goală pentru 2-1. Pigliacelli mai are o intervenție, iar Craiova intră în avantaj.

 

Start alert de repriză. Latul lui Gardoș, din 11 metri, poziție centrală, trece peste. La cealaltă poartă Roman I, găsit perfect de o diagonală, pasează mai degrabă cu Pigliacelli. Oltenii stau prost la un corner, iar din centrul careului, Miron reia cu capul imparabil, pentru 2-2. Intrat la pauză, Ongenda crează panică, după un stop perfect trimite însă în bară. Cu un sfert de oră înainte de final, Tiago plutește peste un mănunchi de jucători, dar „capul” trece peste. Mai sunt 10 minute până la final și înțelegem toți de ce Roman a fost împrumutat: singur cu Pigliacelli i-a tras în mânușă. Moldovenii sunt mai prezenți în atac, dar Pigliacelli vrea să-i sufle titlul de cel mai bun alb-albastru de pe teren și scoate din vinclu șutul lui Chitoșcă.

 

Craiova a spart gheața și a marcat în actuala stagiune, grație lui Mitriță, jucător care face cât 75% din echipă, potrivit lui Cârțu. În urma punctului scos, oltenii urcă temporar pe 10.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0