1.2 C
Craiova
joi, februarie 22, 2024

Sala Polivalentă nu are autorizație împotriva incendiilor, prețul agentului termic crește cu 16 lei

În cadrul conferinței de presă tradiționale de miercuri, primarul Mihai Genoiu a prezentat situația proiectelor care se află în desfășurare. Precizările autorităților locale sunt rezumate în rândurile care urmează.

 

Urbanism, infrastructură

 

4 septembrie este ultima zi de depunere a ofertelor pentru reabilitatea Liceului Carol

La data de 11 septembrie pe strada AI Cuza se va putea circula.

Din punct de vedere al ISU și DPS nu sunt probleme cu școlile.

Water Park funcționează destul de bine, au existat ceva disfuncționalități în primele zile, dar au fost rezolvate.

Există mai multe propuneri în privința Cartierului Chinezesc, toate duc spre un lucru precis: investitor va fi Primăria, pe modelul Spitalului Filantropia. Sunt însă probleme complicate cu finanțarea. Este o variantă să se construiască pe tronsoane, care să fie vândute ulterior, apoi să se înceapă construirea altor tronsoane. Va avea loc și o întâlnire cu Banca Europeană de Investiții pentru Europa de Est pentru a se încerca finanțarea acestei lucrări. Prețul pe metru pătrat nu va rămâne de 400 de euro, ci, cel mai probabil va crește, întrucât Primăria nu poate vinde decât în urma unor evaluări.

Prețul agentului termic va crește cu 16 lei. Această mărire nu va fi subvenționată de Primărie, ci suportată de populația Craiovei.

Există 28.000 de beneficiari ai gratuităților RAT Craiova, persoane cu vârste cuprinse între 65-70 de ani ale căror venituri nu depășesc 1.200 ron, precum și toate persoanele peste 70 de ani. Suportarea acestor gratuități se cifrează la 2 milioane lei.

 

 

Sport

 

Până acum nu s-a primit nicio ofertă pentru ridicarea stadionului de atletism. În acest an se va scoate la licitație proiectarea lui.

În privința stadionului Oblemenco, s-a trimis adresă către Ministerul Dezvoltării, din dorința de a fi administrat la fel ca Water Park, în regie proprie.

Sala Polivalentă nu are autorizație de securitate împotriva incendiilor. Asta pentru că orice proiect vechi nu mai are de-a face cu legislația ISU. Sunt probleme legate de scările de acces. S-a vehiculat inclusiv mărirea la 7.000 a locurilor din Polivalentă. Se va juca pe răspundere proprie.

 

Sursa foto: facebook

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles