14.5 C
Craiova
marți, septembrie 27, 2022

Încă 23 milioane euro din fonduri europene pentru sănătate, accesate de Primăria Craiova

Alte trei proiecte pe fonduri europene, în valoare de 23 milioane de euro, au fost aprobate pentru spitalele craiovene din subordinea municipalității.

Cele trei unități medicale – Victor Babeș, Filantropia și Neuropsihiatria – vor beneficia de cea mai bună aparatură și vor fi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru lupta împotriva coronavirusului, grație unor proiecte depuse de Primăria Craiova și aprobate săptămâna trecută.

Încă din luna martie, de când pandemia și-a făcut simțită prezența la noi în țară, Primăria Craiova a depus toate eforturile necesare pentru dotarea spitalelor aflate în subordinea sa. Imediat cum a apărut oportunitatea accesării de fonduri europene pentru acest lucru, am și început să scriem proiectele. Astfel, la doar șapte zile de la publicarea ghidurilor în data de 15 mai 2020, noi am depus documentația pentru toate cele trei proiecte, chiar dacă termenul limită este de 30 septembrie. Și iată că acum, sunt toate aprobate: aproape 23 milioane euro pentru spitalele craiovene, accesate și aprobate pentru lupta împotriva coronavirusului”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.  

Proiectul ,,COmbaterea răspândirii VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova” are o valoare eligibilă a proiectului de 48.248.434,19 lei, respectiv 9.993.875,92 euro și presupune achiziția, printre altele, a unei linii de testare pentru coronavirus formată din aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici și pregătire pre-PCR și kituri aferente, a unor ventilatoare, injectomate, monitoare, paturi ATI, aparate de radiologie, ecografe, camere cu termoviziune, tuneluri pentru dezinfecție prin nebulizare, CT (Computer Tomograf) și sisteme de filtrare aer și dezinfecție prin nebulizare.  

Proiectul ,,COmbaterea răspândirii VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic Municipal Filantropia din municipiul Craiova” are o valoare eligibilă a proiectului de 48,175.635,44 lei, respectiv 9.978.796,85 euro. Acesta presupune achiziția de echipamente de protecție, dar și a unei linii de testare pentru coronavirus formată din aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici și pregătire pre-PCR și kituri aferente, o autosanitară, 4 ecografe, un mamograf cu tomosinteză și un Computer Tomograf.

Proiectul ,,Combaterea VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are o valoare eligibilă a proiectului de 13.341.953,00 lei, respectiv 2.763.453 euro, și presupune achiziționarea, printre altele, de monitoare funcții vitale mobile, injectomate, lămpi bactericide UV pentru suprafețe (mobilă), lămpi bactericide pentru sterilizarea aerului, aspiratoare chirurgicale, defibrilatoare, detector de vene, sterilizatoare medicale de aer, EKG-uri portabile, noptiere cadru metalic antivătămare, paturi cu protecție laterală și sistem de ridicare mecanic.

Toate cele trei proiecte au o durată de implementare de maximum un an și au fost aprobate săptămâna trecută. Suma de aproape 23 milioane euro se adaugă la cele 160 milioane euro din fonduri europene deja aprobate pentru actualul exercițiu financiar, ajungându-se, astfel, la un total de 183 milioane de euro accesate de Primăria Craiova în actualul exercițiu financiar al fondurilor europene.

În 3 minute poți să vezi și: Se închid terasele! Lovitura pentru Horeca și românii cu chef de distracție!

Rotaru, gata să negocieze pentru Cicâldău: „Dacă oferta e în regulă, ne asezăm la masă”

Prețuri de la 9.99 de lei pentru zboruri din București către 4 destinații!

Prădătoare! L-a obligat sa se culce cu ea!

Când a scăpat din mâinile studentei, bărbatul s-a dus direct la tribunal, plângându-se că a fost violat! O tânără de Read more

Ce au putut să facă doi tineri în autobuz!

Camerele de supraveghere au surprins întreaga scenă! Doi tineri, din Constanța, au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp Read more

Top cele mai periculoase zodii din horoscop. Ferește-te de ele!

Craiovenii s-au bătut pe zahăr în magazinele Kaufland!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,142FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles