fbpx
6.1 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Șase elevi din Craiova, selectați să participe la primul curs din lume despre calculatorul cuantic

Este primul curs de „quantum computing” creat de către MIT, Stanford University şi Harvard University pentru liceeni din întreaga lume

Bănia a tras din nou lozul cel norocos după ce șase elevi de la Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” din oraș au fost selecționați să participe online la primul curs din lume organizat de IBM Quantum şi Qubit by Qubit. Acesta se adresează liceeniilor care doresc să înveţe despre calculatorul cuantic, mașinăria despre care se spune că va oferi uriaşe avantaje ştiinţifice şi economice, fiind mult mai rapid decât actualele computere în rezolvarea unor sarcini complexe, informează Agerpres.

Iniţiativa de a le oferi elevilor de la clasele de matematică-informatică ale Colegiului “Nicolae Titulescu” din Craiova o deschidere mai largă în domeniul calculatoarelor a aparţinut profesoarei de informatică Marilena Ionescu, care, urmărind noile tehnologii, a găsit Qubit by Qubit – din SUA, un proiect de învăţare online prin care elevii pot dobândi cu ajutorul informaticii abilităţi necesare în viitor pe piaţa muncii.

„Este primul curs de „quantum computing” creat de către MIT, Stanford University şi Harvard University pentru liceeni din întreaga lume. Pe parcursul a două semestre de prelegeri săptămânale, secţiuni de laborator şi teme pentru acasă, elevii dezvoltă o înţelegere fundamentală a calculului cuantic, inclusiv algebra liniară de bază, mecanica cuantică, calculul şi informaţia cuantică şi algoritmii cuantici. Ei vor avea chiar şansa de a programa pe un computer cuantic real. În fiecare săptămână, elevii participă la trei activităţi: o prelegere de 1,5 ore, un laborator de 1 oră cu un asistent didactic şi o temă pentru acasă”, a declarat profesoara Marilena Ionescu.

Instructorii şi asistenţii care predau cursul provin de la universităţi de top, inclusiv MIT, Stanford şi Universitatea din Waterloo, oferă, de asemenea, asistenţă suplimentară este disponibilă pentru elevi, inclusiv sesiuni de revizuire a temelor şi a programului de lucru pe Discord. La finalizarea cursului, elevii vor primi un certificat de absolvire.

Anda Adam s-a apucat de imobiliare: „Am puţin timp şi multe de făcut”

Gest mare de iubire din partea lui Bursucu! Face naveta București-Constanța pentru iubita lui

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles