26.7 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

17 măsuri concrete pentru infrastructura școlară și dezvoltarea învățământului craiovean!

- Advertisement -

Pandemia cu noul coronavirus ne-a găsit nepregătiți nu doar la nivelul sistemelor sanitar și financiar, dar și în ceea ce privește sistemul de educație și infrastructura școlară. Tranziția către digitalizare a fost una abruptă, dictată de nevoie, la care nici elevii, nici părinții și nici cadrele didactice nu pare să fi făcut față. De autorități nici nu mai încape discuție.

Alianța USR PLUS vine în aceste alegeri cu un program bine pus la punct în ceea ce privește infrastructura de educație. Ne gândim inclusiv la provocările prezentului, dar nu pierdem din vedere viitorul și oportunitățile sale. În acest sens, avem două serii de măsuri, unele privind îmbunătățirea și modernizarea bazei materiale din școli și a confortului elevilor și profesorilor, iar celelalte privind tranziția spre mediul virtual.

Infrastructura școlară:

Auditarea unităților de învățământ în vederea stabilirii exacte a necesarului real de materiale tehnico-sanitare și didactice și bugetarea anuală corectă de către primărie astfel încât instituțiile de învățământ să elimine fondul clasei.

Deținerea tuturor autorizațiilor de funcționare (ISU/sanitară) de către toate instituțiile de învățământ.

• Susținerea măsurilor necesare pentru echipamente adaptate nevoilor copiilor cu dizabilități.

Renovarea/consolidarea instituțiilor de învățământ în stare de degradare.

Siguranță sporită pentru copii și tineri în instituțiile de învățământ, în colaborare cu instituțiile școlare, inspectoratul școlar, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și organele cu atribuții în menținerea ordinii publice.

Mijloace de transport electrice și gratuite pentru copii, care să le asigure deplasarea de acasă/puncte de întâlnire la instituția de învățământ și înapoi și identificarea de trasee prioritare în acest scop.

Asigurarea vizibilității perimetrului de trecere de pietoni din apropierea instituțiilor de învățământ, monitorizarea video a acestuia și distribuția de video-uri explicative către copii cu măsurile de siguranță necesare pe trecerea de pietoni.

Revitalizarea atelierelor, laboratoarelor de meserii și dotarea de ultimă generație a școlilor cu nivel scăzut de frecventabilitate, în colaborare cu mediul economic privat.

Clădiri noi și clase suplimentare în instituțiile de învățământ supraaglomerate, mai ales în contextul noilor condiții santitare cauzate de pandemia COVID-19.

Dezvoltarea bazelor sportive din școli, terenuri sau sali de sport, realizarea investițiilor necesare. Numarul mic al tinerilor care fac sport se explică și prin lipsa de interes cauzată de lipsa condițiilor decente necesare pentru desfășurarea orelor de educație fizică. Sportul a devenit o prioritate europeană încă din 2007 prin crearea Carții albe privind sportul și planul de acțiune Pierre de Coubertin.

• Implicarea autorităților locale și a instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei, în dezvoltarea unor parteneriate cu insituțiile de învățământ. De exemplu pentru proiectul Eco-școala, având ca obiectiv amenajarea spațiilor verzi, RAADPFL Craiova ar putea fi un partener potrivit.

Încurajarea tranziției în instituțiile de învățământ către mediul virtual:

• Modernizarea școlilor la standarde europene: sisteme de iluminat inteligente, sisteme digitale de control climatic, sporirea eficienței energetice în vederea îmbunătățirii confortului elevilor, a cadrelor didactice și a mediului de învățare;

• Crearea de parteneriate pe termen lung cu mediul antreprenorial în vederea introducerii de aplicații și programe cu scop educațional, jocuri interactive, proiecte în echipă cu premii oferite de companiile de IT din regiune etc.

• Încurajarea inițiativelor civice, proiectelor organizațiilor non-guvernamentale ce oferă manuale digitale sau ghiduri alternative, pentru o curiculă diversă în format electronic;

• Încurajarea de soluții pentru sistematizarea temelor pentru acasă în mediul virtual;

• Încurajarea schimbului de practice și de experiențe prin intermediul programului ERASMUS+ în scopul oferirii dascălilor de noi metode de predare și dezvoltarea competențelor digitale.

• Crearea de centre afterschool adaptate noilor standard tehnologice, unde copiii să poată face temele colaborativ și într-un mediu propice dezvoltării, cu instrumente tehnologice la care unii dintre ei nu au acces in cadrul familiei.

Vino pe 27 septembrie la vot, să ducem împreună noua generație spre viitor.
Votează Alianța USR PLUS și Lucian Săuleanu Primar.

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS) C.I.F. 40337570
Realizat de SC Anja Media Group SRL
Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator: 21200391

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles