-3.6 C
Craiova
miercuri, februarie 8, 2023

Săuleanu: „Pot să transform Craiova într-un etalon național în materie de educație și inovare”

Nu putem avea aspirații înalte pentru un viitor prosper dacă în prezent neglijăm domeniul educației, alocând sume infime acestuia, nestimulând investițiile externe și având o relație distant față de tânăra generație a Craiovei.

Având în vedere că suntem o echipă formată în principal din tineri, una din particularitățile noastre este că știm să interacționăm cu ei, suntem pe aceeași lungime de undă și îi ascultăm. Obiectivul nostru este să atragem mai multă atenție dezvoltării și educației lor, să le fim aproape sprijinindu-le ideile și încurajându-I să fie activi. Astfel vom crește împreună o generație de cetățeni conștiincioși, liberi în gândire și civic implicați.

Alianța USR PLUS propune o serie de măsuri și proiecte care vor duce la inovare în procesul de învățare.

Demararea unui program permanent de consultare cu specialiștii Universității din Craiova care va avea ca scop folosirea expertizei acestora pentru dezvoltarea orașului, cât și pentru susținerea și dezvoltarea Universității, astfel încât în următorii 10 ani Craiova să atragă studenți din alte zone ale țării. Pentru atingerea acestui scop, Primăria va deveni un partener permanent al Universității din Craiova.

Amenajarea parcurilor și obiectivelor culturale (Grădina Botanică, Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Zoologică, muzee) în vederea desfășurării de programe educative pentru elevi, în parteneriat cu școlile din Craiova; crearea unui Centru de educație ecologică.

Crearea de programe didactice complementare programei școlare, în parteneriat cu ONG-uri, pentru dezvoltarea unor competențe emoționale ale elevilor, complementare celor intelectuale dobândite la școală. Programe de tip remedial în cazul școlilor mai slab cotate și de excelență pentru școlile mai performante.

Sprijinirea / înființarea grădinițelor, școlilor și liceelor cu predare exclusiv în limbă străină (engleză, germană, franceză etc.).

Programe de premiere a performanțelor cadrelor didactice (ex. voucher de vacanțe, achiziția de material didactice etc.), în vederea obținerii unei implicări mai mari și a unei creșteri de nivel a actului didactic.

Suplimentarea sumelor actuale alocate burselor sociale, de merit și de studiu, în vederea creșterii nivelului de învățare și reducerii ratei de abandon școlar.

Program de voluntariat pentru studenții care studiază Administrație Publică sau Științe Politice și implicarea acestora în deciziile legate de politicile pentru tineret.

cutremur turcia
Cutremur puternic de 7.8 grade, în centrul Turciei! Peste 1.500 de persoane au murit

VIDEO! Frank Hoogerbeets, savant olandez, a prezis cutremurul la data de 3 februarie Un cutremur puternic de 7.8 grade a Read more

Oltenia este pe primul loc la consumul mediu de alcool

Cu cât a crescut consumul de bere fără alcool Oltenia ocupă locul întâi, pe țară, la consumul mediu de băuturi Read more

Lansarea unei rubrici tip forum pe site-ul Primăriei Craiova dedicate tinerilor prin care aceștia să poată propune proiecte, semnala probleme din instituțiile de învățământ și să poată solicita informații cu privire la probleme de interes pentru ei.

Dezbateri cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului (2 Mai), respectiv Zilei Internaționale a Tineretului (12 August) destinate exclusiv politicilor de tineret și provocărilor generațiilor tinere din regiunea Oltenia.

Parteneriat cu Universitatea din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova în vederea dezvoltării infrastructurii și atragerii potențialilor studenți.

Încurajarea parteneriatelor între universități și companii publice sau private, în vederea conectării sistemului educațional la piața muncii prin competiții, ședințe de întrebări și răspunsuri, concursuri de proiecte.

Sprijinirea cluburilor de robotică existente la nivelul școlilor din Craiova.

Prin toate acestea, îmi propun ca primar al Craiovei, alături de echipa de consilieri USR PLUS, să transform Craiova într-un etalon național în materie de educație și inovare.

Pe 27 septembrie avem posibilitatea de a demara, împreună, toate aceste proiecte și de a da șansa viitoarei generații de a nu pleca.

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS) C.I.F. 40337570
Realizat de Anja Media Group SRL
Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator: 21200391

 

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles