-5.1 C
Craiova
duminică, ianuarie 23, 2022

Săuleanu: „Stadionul este o gaură neagră în bugetul Craiovei! Am soluții!”

Candidatul USR PLUS la Primăria Craiova consideră că orașul trebuie condus ca o afacere care să aducă profit, fapt ce ar duce la progres.

Domnule Săuleanu, cea mai însemnată investiție din Bănie de la Revoluție încoace, stadionul Ion Oblemenco, înghite o grămadă din banii contribuabililor craioveni. Cum vedeți situația?
Stadion, de cinci stele, este un lucru extraordinar. Craiova merita o astfel de arenă, pentru tot ce a însemnat ea în fotbalul românesc și european. Incapacitatea autorităților locale să gestioneze o asemenea investiție este gravă.

Concret: stadionul a costat 55 de milioane de euro, iar în 2019 a înregistrat pierderi de 900.000 de euro.
Am citit și eu în presă, chiar la dumneavoastă dacă nu mă înșel, ați avut un titlu de genul: „Bijuteria care ne golește buzunarele”. Din păcate, în 2020, din cauza pandemiei, a lipsei suporterilor de pe stadion, pierderile se vor dubla. Și vor fi suportate de craioveni, de noi toți. Să ai o investiție de 55 de milioane de euro care să producă pierderi atât de mari confirmă încă o dată incompetența administrației PSD.

Atunci, ce e de făcut? Să presupunem că preluați Primăria, cum rezolvați problema?
Consider că un oraș pentru a înflori trebuie condus ca o afacere. Trebuie să aducă profit, pe care administratorul orașului să-l întoarcă locuitorilor Craiovei. Astfel, nivelul de trai al craiovenilor ar începe să crească. Având experiență în domeniul afacerilor, fiind antreprenor care a fondat o societate puternică de avocatură, am toate competențele necesare pentru a transforma stadionul într-o investiție de succes.

Concret: cum ajungem de la -900.000 euro în 2019, probabil – 1.800.000 euro în 2020 pe plus în 2021?
Dacă se va continua în ritmul acesta cu pierderile pe stadion în 10 ani craiovenii îl vor mai plăti o dată. Nu sunt specialist în marketing sportiv, cu atât mai puțin în marketing-ul stadioanelor, dar am o echipă care mă ajută, iar pe agenda noastră aceasta a fost o problemă pe care am identificat-o și căreia i-am căutat soluții. Știți în câte locuri se pot amplasa reclame pe stadion, cel puțin 10 am identificat noi. Știți că majoritatea stadioanelor europene și-au vândut drepturile asupra numelui. Pentru aceste lucruri îți trebuie doar o echipă profesionistă de marketing la stadion și să nu implici clientela politică. Din păcate toate activitățile productive sunt direcționate și controlate de apropiații administrației PSD.

Noi ne gândeam la super-concerte…
Și noi am luat în calcul. Să ai infrastructură formată din stadion de 30.000 de locuri, Polivalentă, Parcul Romanescu și să nu aduci în ultimii trei ani niciun eveniment major în Craiova? Gândiți-vă ce ar însemna un festival important în Craiova sau doar un concert al unei trupe cunoscute: hoteluri pline, terase pline. Peste 45 de milioane de euro au rămas în Cluj, în 2019, în urma evenimentelor muzicale de anvergură. În momentul acesta există infrastructură, dar nu are cine să o utilizeze. Asta vrem să facem după ce se încheie pandemia Covid 19: să aducem la viață Craiova!

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS) C.I.F. 40337570
Realizat de SC Anja Media Group SRL
Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator: 21200391
 

 

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles