12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

SCM Craiova aduce Liga Campionilor în Polivalentă!

SCM Craiova nu-și mai vede capul de performanțe în ultima perioadă! Oltencele au câștigat Cupa EHF, iar mai apoi s-au clasat pe locul doi în campionat, urmând ca formația din Bănie să evolueze în Liga Campionilor din sezonul viitor.

Ultima partidă din Liga Florilor a fost și cea care a adus oltencelor victoria și punctele de care aveau nevoie pentru a ocupa locul secund în campionat. Yulia Dumanska a fost din nou eroină pentru SCM Craiova. După ce a contribuit serios la câștigarea Cupei EHF, handbalista din poarta Craiovei a făcut un meci senzațional și cu Brăila, dar a fost ultima partidă în echipa din Bănie. Dumanska o să evolueze din sezonul viitor pentru HCM Rm. Vâlcea, dar cu siguranță nu o să fie uitată de craioveni.

A fost o partidă de excepție, înaintea căreia Craiova avea doar un punct avans în fața celor de la Măgura Cisnădie. Oltencele au început meciul hotărâte să le ia tare pe adversarele de la Brăila, încă din start. A fost 4-0 pentru craiovence, care au fost ocrotite de paradele Iuliei Dumanska, dar nu au fost ferite și de accidentări. Pivotului lor, Bobana Klikoca, a suferit o accidentare chiar în minutul 2, dar asta nu le-a destabilizat pe handbalistele lui Burcea!

După 11-8 la pauză, oaspetele s-au desprins la 19-14 în partea a doua și 20-16 cu 11 minute înainte de final! Ce a urmat, nimeni nu și-a putut explica. Au fost 10 minute și jumătate în care oltencele nu au reușit să marcheze nici măcar un gol, chiar și atunci când aveau avantaj numeric pe tern.

Brăila a profitat imediat de aiureala oltencelor și a egalat cu mai puțin de două minute înainte de fluierul final! Nikolici a înscris și a adus Craiova în avantaj, 21-20. Chiar dacă sârboaica a dat golul victoriei, fața care a decis meciul a fost a Yuliei Dumanska, handbalista care a avut o intervenție magică la ultima fază, la fel ca în finala Cupei EHF.

Clasament final
1. CSM București 75p,
2. SCM Craiova 58,
3. Măgura Cisnădie 57,
4. HC Zalău 47,
5. HCM Rm. Vâlcea 46,
6. CSM Bistrița 42p,
7. Corona Brașov 39p,
8. CSM Roman 36p,
9. Dunărea Brăila 30,
10. U Cluj Napoca 26,
11. CSM Slatina 26,
12. Danubius Galați 21,
13. U. Slobozia 17,
14. Rapid București 12p

Sursă foto: SCM Handbal Oficial

Citește și: De ce iubim, simțim și respirăm alb-albastru! 

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles