fbpx

Școală nouă, cu lacătul pe ușă. Primar : „Nu avem bani nici să o întreţinem”

Școala nouă din Câmpu Mare, județul Gorj, are lacătul pe ușă. Primarul vrea să o transforme în liceu ori şcoală profesională!

De când a fost construită, unitatea de învăţământ nu a funcţionat niciodată. Este dotată la standarde europene şi ar putea învăţa acolo toată comuna. A fost construită între 2007-2009 pentru sinistraţii care au venit în zonă în urma alunecărilor de teren. Câteva sute de familii s-au mutat în noul sat creat în localitatea Albeni, iar Guvernul de la acea vreme a construit case pentru ei şi o şcoală unde să înveţe copiii. Se pare că, școala nu a fost deschisă nici până în prezent. „A fost deschisă doar de câteva ori, de Paşti. A venit părintele şi ne-a făcut slujbă aici pentru că nu aveam biserică aproape. Ne-a dat aici Sfintele Paşti. Atât! În rest, şcoala asta n-a fost deschisă niciodată şi e păcat, că e mare şi frumoasă”, a spus o localnică, conform pandurul.ro

„Am încercat să mai menţin curăţenia. Am mai chemat oamenii de la ajutor social şi am mai făcut curăţenie, dar e greu. Nu avem nici bani suficienţi să o întreţinem. Clădirea este mare, dar trece timpul şi începe să se deterioreze. Au mai fost şi furate scânduri ori plase de sârmă”, a explicat primarul Ionuţ Stan. „A mai fost această încercare. Eu îmi doresc să reiau demersurile. Vreau să încerc să o transform într-o şcoală profesională, să înveţe tinerii noştri o meserie. Am făcut o solicitare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj”, a mai adăugat edilul.

Sursa foto: Pandurul

Citește și Cooperare româno-bulgară. Proiect de 6 milioane de euro

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0