fbpx
11.2 C
Craiova
vineri, februarie 26, 2021

Școlile rămân închise și după vacanța de iarnă!

Ce spune Ministrul Educației despre data când elevii se vor putea întoarce la cursuri

- Advertisement -
- Advertisement -

C-o fi, c-o păți, că o drege, că câr, că mâr, cu toate acestea, acum la început de an nou și la câteva zile până la începerea cursurilor Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, își dă cu părerea la o întrebare al cărui răspuns este așteptat de toată țara. Începe școala după vacanța de iarnă? Ministrul spune că: ,,Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”.

El susține că instituția pe care o conduce ,,își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta ,,în măsura în care situația epidemiologică o va permite”. Fără să prezinte o situație actualizată a condițiilor epidemiologice sau un plan concret pentru redeschiderea școlilor, ministrul spune că “instituțional” ministerul “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, însă întrebat de reporter dacă pe 11 ianuarie elevii vor reveni în bănci, Cîmpeanu anunță indirect că nu.

,,Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit edupedu.ro.

Cîmpeanu a susținut în mai multe ieșiri publice că Ministerul Sănătății (sau autoritățile din Sănătate) va lua decizia finală de redeschidere a școlilor. Ministrul Educației a mai anunțat că în privința redeschiderii școlilor “prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online”.

3 soluţii pentru depăşirea complexelor de inferioritate sau superioritate!

Horoscop 2 ianuarie 2020: O să primiți o sumă de bani din partea cuiva

Vești rele pentru șoferi: Benzina și motorina se scumpesc de la 1 ianuarie

The following two tabs change content below.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,593FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles