fbpx
2.7 C
Craiova
miercuri, decembrie 8, 2021

Se închid granițele! UE a introdus România pe lista zonelor de risc!

Țara noastră, oaia neagră a Europei! Ce condiții trebuie să respecte românii dacă vor să călătorească

România este roșie pentru europeni, potrivit criteriilor stabilit la nivelul blocului comunitar. Toate țările din Uniunea Europeană (UE) au stabilit patru categorii de zone de risc: verde, portocaliu, roșu și roșu închis. Este luată în calcul incidența pe o perioadă de 14 zile și rata de pozitivare a testelor, dar și acoperirea vaccinală și prevalența unor variante SARS-CoV-2 considerate mai îngrijorătoare, cum este și Dellta.

Statele din scenariul verde nu au circulația condiționată pentru persoanele care prezintă certificat verde (vaccinați, trecuți prin boală în ultimele 6 luni sau cu test negativ COVID). Lucrurile se schimbă, însă, când o țară trece în scenariul portocaliu sau roșu deoarece statele membre pot decide să ceară test negativ de COVID și celor care deja au trecut prin boală sau au schema de vaccin completă. Țările care se află în roșu închis au reguli mai drastice fiindcă UE recomandă evitarea oricărei călătorii neesențiale.

În aceste zile, România este deocamdată doar în scenariul roșie, dar are și regiuni roșu închis – Banatul, Crișana și București-Ilfov. Decizia intră în vigoare oficial de duminică, 3 octombrie, dar a fost comunicată de joi astfel încât țările UE să poată ajusta în concordanță deciziile, potrivit spotmedia.ro.

Germania este prima țară care a anunțat că începând de duminică, 3 octombrie, de la ora 00:00, persoanele care vin din România și nu dispun de o schemă completă de vaccinare sau un certificat care să ateste trecerea prin boală, vor sta în carantină timp de 10 zile, având însă opțiunea de a ieși mai repede din carantină după 5 zile dacă prezintă un test negativ Covid, anunță Institutul Robert Koch. România este inclusă pe lista nemților privind zonele de risc, având incidență ridicată. Celor vaccinați sau trecuți prin boală nu li se cere și test negativ, aceasta fiind o condiție doar dacă țara va fi inclusă pe lista zonelor de risc, cu variante ale virusului SARS-CoV-2. Aproximativ 70 de țări din întreaga lume sunt în totalitate sau parțial pe lista Germaniei privind țările cu risc, dar doar patru sunt pe lista țărilor cu risc ridicat.

Amintim că obligația de înregistrare a intrării în Germania se aplică tuturor persoanelor care în ultimele 10 zile anterioare intrării pe teritoriul german s-au aflat în zone de risc. Călătorii trebuie să înregistreze online toate datele solicitate, precum și să încarce în sistem eventualele documente justificative privind testarea, vaccinarea sau vindecarea, urmând a primi o confirmare într-un document format PDF.

Ministerul Afecerilor Externe recomandă românilor să evite călătoriile neesențiale în Germania. România are astăzi 10.000 de cazuri noi de COVID și 169 de morți în 24 de ore, după câteva zile-record, în care cifrele au depășit 12.000 de cazuri. Rata de infectare în Capitală a ajuns la 7,68 cazuri/o mie de locuitori, iar media națională la 4,37. În timp ce Europa a vaccinat aproape 75% din populația eligibilă, România abia a atins pragul de 33% din populație vaccinată cu cel puțin o doză.

Covid-19. Craiova se apropie de 7/1000! Spitalele sunt epuizate

Mititelu s-a decis: FCU primește suporterii la meci!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles