27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Se muncește intens pe Aeroportul Internațional Craiova: „Până târziu, în noapte”

Lucrările la noul terminal de pasageri de pe Aeroportul Internațional Craiova avansează rapid! Sorin Manda vrea „o creștere a gradului de siguranță”

Noul terminal de pasageri de pe Aeroportul Internațional Craiova se apropie cu pași repezi de finalizare. Potrivit directorului, lucrările avansează și pe timpul nopții, în condițiile în care ziua vremea nu e prielnică.

Sorin Manda: „Lucrările se desfășoară până târziu, în noapte”

Turnare pe timp de noapte la Aeroportul Internațional Craiova. Când vremea de pe timpul zilei nu este prielnică, lucrările se desfășoară până târziu, în noapte. La această oră se continuă cu turnarea plăcii peste parter, în corpul C al noului terminal al Aeroportul International Craiova”, a scris Sorin Manda, directorul Aeroportului Internațional Craiova, pe Facebook.

Noul terminal va avea 30.000 mp, cu o capacitate de procesare de aproximativ 2 milioane de pasageri pe an. Se lucrează intens la rețeaua anti-incendiu, precum și la rețeaua de canalizare, fiind executate săpături pentru cămine.

Comuna din România unde Primăria dă loc de casă gratuit pentru tineri!

„Avansează lucrările pe șantierul noului terminal de pasageri al Aeroportul International Craiova! Se lucrează în paralel, atât la cele trei corpuri de clădire cât și la infrastructura de mișcare, respectiv la calea de rulare Foxtrot, calea de rulare Golf și platforma de degivrare a aeronavelor, unde s-au executat lucrări de excavare, nivelare și stabilizarea terenului și a fost așternut strat de piatră spartă.

Aeroportul Internațional Craiova, din ce în ce mai sigur

Pentru cele trei corpuri se execută în paralel lucrări de armare și cofrare a grinzilor soclu, lucrări de turnare a betonului atât pentru grinzile soclu, lucrări de turnare a plăcii de peste parter, evoluția lucrărilor fiind vizibilă de la o zi la alta.

De asemenea, se lucrează la rețeaua anti-incendiu, precum și la rețeaua de canalizare, fiind executate săpături pentru cămine, numeroase subtraversări între cămine, introducerea rețelei Pafsin, dar și pozarea cablurilor circuitelor primare. Vom avea un terminal de peste 30.000 mp, cu o capacitate de procesare de aproximativ 2 milioane de pasageri pe an, dar și o creștere a gradului de siguranță și securitate a activității aeronautice”, nota pe Facebook, în urmă cu câteva zile, Sorin Manda.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles