6.2 C
Craiova
duminică, decembrie 3, 2023

Se taie bonusurile la Ford! „E o încălcare a valorilor fundamentale ale companiei”

Prin uzina craioveană Ford circulă o notă internă cu noi prevederi contractuale pentru salariați.

 

De la 1 ianuarie 2018 va intra în vigoare legea care are în vedere trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Compania Ford Craiova pregătește terenul și condiționează creșterea salariului brut de renunțarea la anumite bonusuri salariale. Printre tăieri se numără și cea a sporului de tura a doua de la 9 și ceva la sută la 5%, adică aproape o înjumătățire a acestuia.

 

Deputatul USR Adrian Prisnel este cel care a primit de la un angajat nota internă și s-a decis să ia atitudine și să se adreseze direct directorului companiei, John Oldham. Într-o scrisoare, evident în engleză, Prisnel ia transmis: „Înțeleg greutățile pe care companiile private trebuie din păcate să le depășească pentru a se adapta creativității politicilor fiscale ale actualului Guvern, și apreciez angajamentul Ford de a respecta noile condiții și a renegocia contractul colectiv de muncă cu angajații săi.

 

Ford să rămână competitiv, dar să-și respecte angajații

 

Totuși, oferirea salariilor corecte doar în schimbul renunțării la o parte din beneficiile salariale și non-salariale, cum pare să fie cazul din comunicatul intern pe care o parte din angajații dumneavoastră mi l-au transmis, ar fi în opinia mea, o încălcare tocmai a valorilor fundamentale ale companiei Ford.

 

Henry Ford și-a construit compania și reputația în egală măsură atât pe devotamentul neîncetat față de inovație, cât și pe tratamentul corect și principial al angajaților. Acesta este fordismul, care a făcut compania puternică și i-a permis să dăinuie de mai bine de un secol și să treacă cu bine prin perioade mai complicate decât aceasta.

 

Ford este un angajator respectat în Craiova, în Dolj și în România, iar viabilitatea sa economică este importantă pentru noi toți. Am încredere că Ford va găsi o cale, așa cum a reușit mereu să o facă, să rămână competitiv, păstrând totuși o relație corectă și principiala cu angajații săi”.

Citeste si: Cofetaria Damarin iti da un tort de Craciun! 

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles