fbpx

Românul care la 20 de ani este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley

Are viața visurilor sale și nu se oprește aici. Povestea românului care a ajuns milionar prin forțe proprii și ambiție multă.

Sebastian Dobrincu este notat de revista Forbes ca fiind cel mai tânăr milionar din Silicon Valley și în cele din urmă la doar 20 de ani a fost inclus în lista celor mai bogați 30 de europeni sub 30 de ani. Tânărul nu dă dovadă de aroganță și nici nu are atitudinea oamenilor care dețin și se joacă cu banii și afirmă cu modestie: ,,Nu sunt o persoană materialistă și de-aia banii n-au de ce să mă schimbe. Nu pun atâta preț. Într-adevăr îți oferă libertate, nu ești condiționat de nimic, nici de timp, nici de loc”. Își expune frecvent dorința de a schimba și de a ajuta lumea și pare că scopul acesta a fost de la început și nu acela de a face primul milion.

S-a născut în Botoșani, însă a crescut în București și mai mult, pasiunea lui pentru programare a început de la 6-7 ani când parinții i-au luat primul calculator. Deși nu prea știa să citească, curiozitatea l-a împins să afle mai multe, astfel prima carte citită a fost una despre programare. Banii n-au fost marea lui pasiune, ci faptul că la vârsta fragedă de 7-8 ani își câștiga primii bani din crearea de site-uri și aplicații mobile pentru diferiți clienți. Acest lucru i-a dat speranță că în următorii 5 ani o să câștige mai mult și o să-și poată construi o viață frumoasă.

Viața i-a dat înzecit datorită faptului că el își seta constant obiective și îi plăcea să se autodepășească: ,,Citisem pe net cum se fac site-urile și ele au niște cod în spate, dar poți programa codul ăla și în notepad, dar și în editoare de text mai profesioniste cum fac inginerii. Doar că pe mine m-a fascinat total când am deschis notepad și efectiv urmăream tutorialul ăsta pe youtube și tastam acolo. Am dat save și am deschis fișierul ăla făcut de mine și am vazut că e un site. Deci efectiv atunci…n-o să uit momentul. Mi s-a schimbat cu totul raționamentul. Când am văzut că fac ceva tangibil mi s-a stârnit cu totul interesul pentru programare.”

,,Din site-uri mi-am făcut primii bani. Erau oameni care aveau, de exemplu spălătorie auto și postau pe net. Intram și așa știu că mi-am făcut primii bani, 50-60 dolari nici nu mai știu. Dar crede-mă că atunci m-am simțit mai milionar decât acum.”

Sebastian Dobrincu, romanul milionar, construia în adolescență biblioteci de diverse programe și servicii populare, iar talentul său l-a făcut să ajungă să realizeze produse folosite ulterior de giganți precum Facebook, Spotify și TikTok. La 17 ani a fondat Storyheap, care a ajuns să devină o platformă lider în marketingul conținutului pe social media. Platforma ajută brandurile, influencerii, agențiile și clienții individuali să gestioneze, să analizeze și să își îmbunătățească prezența pe rețelele de socializare bazându-se pe o analiză a datelor statistice. Storyheap a avut un succes rapid încă de la lansare și a ajuns să aibă clienți precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music, Shake Shack și mulți alți jucători importanți din industrie.

Întrebat despre succes, Sebastian spune că: ,,Depinde și cum definești tu succesul. Eu, de exemplu niciodată nu mă pot opri din a-mi seta următoarea țintă odată ce ating un obiectiv și o văd ca pe o cursă continuă în viață să vedem cum putem să ne autodepășim și să țintim cât mai departe”.

,,Fiul tău e la întâlnire cu Tim Cook și tu zici aoloo că n-am dat teza!”

Avea 14-15 ani când a fost invitat la sediul Apple și Facebook pentru a vizita companiile dar și pentru a-l convinge să rămână acolo. Sebastian a avut înțelepciunea să refuze o angajare efectivă și a continuat ca și colaborator la diferite proiecte. În țară un start-up german și-a deschis o corporație la București, iar tânărul a profitat de această oportunitate și s-a angajat.

Sebastian Dobrincu, romanul milionar, nu a reușit să termine liceul deoarece a fost exmatriculat din cauza absențelor. El trebuia să se împartă între jobul de la birou și școală. Învăța la un liceu privat din București și acolo nu avea parte de întelegerea niciunui profesor. A luat bacul american cu notă mare și a fost acceptat la Universitatea Stanford, unde urma să se specializeze în inginerie și inteligența artificială. Cu toate acestea, la fel ca Bill Gates sau Mark Zuckerberg, Dobrincu a decis să-și urmeze spiritul antreprenorial și să renunțe la facultate pentru a se concentra în întregime pe extinderea activităților sale.

În prezent compania sa are 17 angajați și afirmă : ,,suntem relativ mici la cifrele noastre de afaceri, dar atunci când ești mic îți mai permite să păstrezi conexiunea aia umană”. Majoritatea angajaților sunt din California și doar câțiva din New York.

,,Se pune mult accentul pe tocit și pe învățatul mecanic și asta ne face să nu ne dezvoltăm spiritul ăsta al nostru de autodidact”, spune tânărul despre școala românească.

Peste câțiva ani Sebastian Dobrincu, romanul milionar, vrea să se întoarcă în țară pentru a ajuta tinerii cu inițiative și pentru a schimba ceva în sistem ,,Părerea mea e că până la urmă școala nu e făcută să scoată vârfuri. Să zicem că vrea Sebastian să exceleze la programare. Școala e făcută să scoată forță de muncă pentru țara asta, ca să avem doctori și ingineri și tot ce ne trebuie. Că vrei tu să atingi un altfel de vârf, că vrei să faci mai mult, cred că e pe cont propriu. Am mers la școli foarte bune, am avut profesori foarte buni, însă clar n-am avut împingerea aia, ba dimpotrivă, dacă mă abăteam un pic de la drum, îmi ziceau întoarce-te vezi-ți de capitalele de la geografie”.

În 3 minute poți să vezi și: Weekend cultural în Cetatea Băniei

VIDEO! Craiovenii – la un click distanță de o nouă abordare urbanistică!

Dosarul 10 august: „Să nu plângi române, pentru că ești complice!”

Un oltean și-a strâns de gât mama nevăzătoare!

Vremea în Oltenia pentru următoarele zile!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Românul care la 20 de ani este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley
Article Name
Românul care la 20 de ani este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley
Description
Are viața visurilor sale și nu se oprește aici. Povestea românului care a ajuns milionar prin forțe proprii și ambiție multă.
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0