fbpx
8.8 C
Craiova
vineri, decembrie 3, 2021

Secretele unei relații de succes: Cum se menține flacăra aprinsă!

Sunt câteva aspecte de care toată lumea trebuie să țină cont în propria relație, indiferent că există deja probleme sau pur și simplu vrem mai multă liniștită.

Comunicarea e cheia
De multe ori avem impresia că partenerul/partenera știe deja ce gândim și nu e nevoie să spunem de fiecare dată ce ne preocupă sau ce nu e în ordine. Nu este adevărat. Da, se poate ca uneori să intuiască, dar nu va ști niciodată precis ce îți trece prin cap dacă nu comunicați. Comunicarea nu e importantă doar în rezolvarea problemelor, ea ne ajută să fim mai apropiați de partenerii noștri. Ne ajută să rămânem conectați și să fim mai atenți la nevoile noastre și ale partenerului/ei.

Minciuna nu ajută
Ca și la comunicare, într-o relație este esențial să nu ascunzi adevărul. Minciuna poate complica totul rapid și te poate face să acționezi în moduri nu tocmai benefice. Dacă ascundem adevărul, nu facem decât să ascundem cine suntem cu adevărat, iar ca tânăr adult într-o relație, ai nevoie să fii persoana ta, cu tot cu calități și defecte. Nu e nevoie să mințim ca partenerul/a să își dorească să fie alături de noi. E nevoie doar să avem încredere că ține la noi așa cum suntem.

Încrederea nu poate lipsi
Când vine vorba de încredere în relație, e o linie fină între a avea pur și simplu încredere și a deveni posesiv/ă sau gelos/oasă. Încrederea ține și de curajul de a lăsa partenerul/a să fie propria persoană și în afara relației. Este un lucru minunat să acorzi încredere, dar, pentru a o acorda, avem nevoie să înțelegem și de ce o facem. Principalul motiv e că avem nevoie să ne bazăm unul pe celălalt și încrederea ne ajută cu acest aspect.

Alte motive ar fi pentru că avem nevoie de siguranță și avem nevoie să știm că există o persoană în fața căreia putem să ne deschidem mai mult. Încrederea este și un simbol al iubirii, reprezintă modul în care îți lași partenerul/a să te cunoască mai bine, să îți știe părțile ascunse și, în același timp, reprezintă modul în care înveți lucruri noi despre tine, pentru că încrederea este o stradă cu două sensuri.

Petreceți timp separat
La începutul unei relații, simțim nevoia să stăm încontinuu cu partenerii noștri. Totul merge bine până la un moment dat când apar conflicte. Acestea apar pentru că nu ne dăm seama când e nevoie să ne distanțăm puțin. Nu e greșit să vrei să petreci timp cu partenerul/a, dar ce e prea mult strică, iar o relație în care nu alocăm timp și pentru propria persoană, e posibil să nu dureze mult. Este important să nu uităm de noi înșine și de nevoile proprii când suntem într-o relație. Dacă nu ne îngrijim de nevoile noastre, nu vom putea să ne îngrijim nici de ale partenerului/ei. Timpul petrecut separat ne ajută să menținem echilibru între viața de cuplu și viața personală, în care avem alte responsabilități ce nu pot fi neglijate.

Fiți prezenți
E posibil ca uneori să nu mai ținem cont de faptul că așa cum noi avem situații care ne stau pe cap, așa are și partenerul/a. Nu tot timpul va simți nevoia să vorbească despre ce îl/o frământă, dar e suficient să fim acolo lângă el/ea. Astfel, va ști că indiferent ce se întâmplă în mintea sa, noi suntem acolo orice ar fi, gata să ajutăm. Puteți fi prezenți și prin anumite gesturi care nu par așa importante, dar care de fapt chiar sunt, cum ar fi o îmbrățișare, un sărut, un „te iubesc”, un zâmbet. Nu ai nevoie de lucruri materiale, ai nevoie doar să știi când trebuie să dai puțin mai mult de la tine.Chiar dacă funcționăm diferit de la cuplu la cuplu, tot ce avem nevoie să facem este să ne amintim că o relație este ca o floare: Dacă avem grijă de ea, va crește frumos și va avea rădăcini puternice, iar noi trebuie să știm să îi oferim iubire și atenție în fiecare zi.

Sursa: avantaje.ro

Horoscop 28 decembrie 2020: Se restabilește direcția de viitor a unei relații

Michelle Obama: “Nu pe Tinder găsești o relație de lungă durată”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles