15.6 C
Craiova
miercuri, mai 18, 2022

Ești la un click distanță să afli în ce oraș sunt rudele tale! Secretul e în nume!

- Advertisement -

Numele noastre de familie pot fi unice sau nu. Pot exista și alte familii din țara care ne poartă numele. Coincidența ar fi să ne găsim rude prin celălalt capăt al țării.

 

În România, așa cum se întâmplă și-n toată Europa, soția și copiii unei familii moștenesc numele de familie al tatălui. Bineînțeles că există și excepții de la regulă, când părinții nu sunt căsătoriți sau copilul nu este recunoscut de către tată. Actuala lege modernă a căsătoriilor din România permite alegerea numelui de familie al unui cuplu. Adică au de ales între numele femeii sau al bărbatului.

 

Tot ce trebuie să faci pentru a rezolva misterul este să intri pe site-ul http://www.hartanumeromanesti.eu/. Pe hartă îți treci numele în căsuța căutare, iar apoi vine și revelația!

 

Cel mai des întâlnit nume de familie din România este Popa

 

Cele mai populare nume din România sunt Popa, Popescu, Radu, Ionescu, Stoica, Dumitru, Stan, Munteanu, Gheorghe. Cel mai obișnuit nume, Popa, este purtat de 21 508 familii din 1873 de localități. Al doilea cel mai întâlnit nume este Popescu. Acesta se regăsește la 18 808 familii din 1477 de localități.

 

Sufixele ” –escu” și „–anu” se află în componența celor mai întâlnite nume din România. De obicei, sufixul –escu este atribuit unui prenume masculin. Cum ar fi, Ionescu, Popescu, Dănescu, Stănescu. Sufixul „–anu” este de obicei atașat numelui de râu, de lac, de munte. Exemple ar fi numele Ardeleanu, Argeșanu, Deleanu, Munteanu, Moldoveanu, Olteanu.

 

Alte nume de familie au derivat din ocupații și au un caracter diminutival: Croitoru, Fieraru, Văcaru, Olaru, Moraru. Există și o serie de nume care coincid cu animale sau plante, dar la care s-a adăugat și un sufix : Boureanu, Căpraru, Lupu sau Ursu.

Nu rata! Cofetaria Damarin iti da un tort de Craciun! De ce sa nu ai sarbatori si mai dulci! 

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles