18.7 C
Craiova
sâmbătă, octombrie 1, 2022

„Școala din România te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor”

Craioveanul Selly dă de pământ cu învățământul românesc! Ce a făcut vloggerul la BAC!

Proaspăt absolvent al Colegiului Național ,,Frații Buzești” din Craiova, Selly a obținut la examenul de bacalaureat media 9,60 și a urcat pe canalul său de youtube un videoclip în care vorbește despre toate carențele din sistemul de învățământ, despre lipsa de viziune pe care ne-o setează dar și de gradul de vechime și de inutilitate.

,,Dacă bacul s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viață, lucruri care să te pregătească cu adevărat pentru viitor, vă dau scris aici că picam bacul, și probabil că toți colegii mei de generație picau la fel ca mine acest examen al maturității (…) Școala din România te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor!”

Selly atrage atenția asupra problemei în care ne aflăm și ne îndeamna la schimbare.

,,Dacă ceva nu se schimbă acum în educație, în 10,20 de ani educația din România chiar n-o să mai însemne nimic. (…) Trebuie să realizăm că educația e temelia societății, din educație pleacă totul și educația este cumva rezolvarea la toate problemele acestei țări pe termen lung, doar că noi gândim totul pe termen scurt. Vrem ca totul să se întâmple acum, totul să fie bine acum, anul ăsta, dar nu ne gândim niciodată pe termen lung! Nu ne gândim niciodată cu 5 generații înainte.”

Tânărul are o viziune largă și pune accentul pe o întreagă varietate de lipsuri întâlnite în majoritatea școlilor din România. De la lipsa obiectelor de strictă necesitate și până la problema manualelor școlare, Selly dă cărțile pe față.

,,18 % din copiii din România abandonează școala.Aproape o cincime dintre copiii din România abandonează școala! Și este normal să se întâmple treaba asta atunci când la țară avem școli cu WC-ul în curte, școli în care mori de frig, școli în care tavanul cade pe tine…Adică nu doar că se face educație prost și mult și degeaba, dar de multe ori n-ai cum s-o faci deoarece cade efectiv școala pe tine.(…) Ar fi mult mai util să înveți cum s-a schimbat România în ultimii 20, 30 de ani. Mult mai util pentru tine ca om, ca să realizezi în ce țară trăiești, decât să înveți lucruri din trecutul îndepărtat. (…) Poți să ai toată informația din toate manualele școlare pe telefonul tău mobil, sau pe o tabletă, și totuși copiii sunt forțați să care în spate zeci de kg de cărti rupte…”

Celebrul vlogger le transmite un mesaj tuturor : ,,Nu vă mai bazați pe sistemul de învățământ din România. Gândiți-vă ce aveți voi la îndemână și ce aveți în buzunarul vostru, internetul! Internetul este cea mai mare enciclopedie. De pe internet puteți să învățați tot ce vă doriți. Puteți să învățați despre afaceri, economie,etc. (…) Învățați pe cont propriu! Dacă tot stați ore în șir în fața calculatorului, utilizați internetul și ca să învățați…Internetul e salvarea noastră! (…) Nu spun să nu învățați la școală! Nu spun să nu mai mergeți la școală! Spun doar să fiți conștienți că foarte multe lucruri de acolo nu vă vor ajuta în viață. Și DA! Învățați-le! Dar învățați și ce este cu adevărat util pentru voi!”

Selly a mai vorbit și despre disciplinele școlare care i-ar fi plăcut să fie puse în valoare în liceului lui , precum : educația financiară, educația civică, cursuri de acordat primul-ajutor sau ore de conducere preventiv.

În 3 minute poți să vezi și: Profesorii din Dolj, aproape să distrugă viitorul a doi copii!

CNAIR reziliază contractul privind proiectarea A13 Bacău – Brașov!

„După finalizarea procedurilor de încetare a Contractului de comun acord, se vor demara procedurile de achiziție publică” Compania Națională de Read more

Peștișorul auriu există! O fetiță l-a prins și costă aproape 80 de mii de euro

Tatăl micuței a fost uimit: „A fost primul pește pe care l-a prins” O fetiță de numai 9 ani a Read more

Un craiovean a intrat în casa unui bărbat și i-a bătut soția!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,226FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles