fbpx

VIDEO: Selly vine cu strategii pentru repararea sistemului de învățământ

După ce a stârnit interesul a milioane de români cu videoclipul în care expunea problemele cu care se confruntă sistemul românesc de învățământ, Selly vine cu soluții.

Celebrul vlogger a reușit să declanșeze la nivel național o întreagă discuție în care s-a implicat atât actualul ministru al educației, cât și un fost ministru. S-a produs o împărțire la nivel național. Pe de o parte, opinia Monicăi Anisie, actualul ministru al educației: ,, Este o părere de care trebuie să ținem cont, pentru că este o voce a elevilor.” La polul opus se află fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, care îl numește pe Selly: ,,maimuță încălțată cu figuri în cap”.

Tânărul nu este afectat de părerile răutăcioase :,, Pe lângă faptul că este praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf și ca ministru al educației” și împreună cu oamenii de succes care conduc sistemele de învățământ privat Selly a ajuns la următoarea concluzie : ,,Sunt patru puncte care trebuie schimbate la sistemul nostru de învățământ.”

Într-un video postat pe canalul său de youtube, acesta vorbește despre micșorarea timpului petrecut la școală de către elevi,precum și schimbarea strategiei de predare : ,,Majoritatea orelor care se desfășoară în România sunt ore în care profesorul vorbește, iar elevul ia notițe și atât.”

Selly militează și pentru schimbarea percepției cu care sunt văzuți profesorii : ,,Meseria de profesor din România ar trebui să fie o meserie mult mai bine plătită și mai respectată”, însă își dorește și eliminarea definitivă din învățământ a profesorilor necorespunzători : ,,Un dascăl care își umilește elevii, care le provoacă frici și anxietăți și traume, ăla trebuie dat urgent afară (..)”.

Acesta își dorește ca părerea elevilor să aibă mai multă valoare în fața celor mai mari :,,Beneficiarul educației nu este profesorul, nu este părintele, nu sunt sindicatele de profesori și nici companiile de manuale. Beneficiarul educației este elevul. Așa cumorice companie de succes e mereu atentă la părerile și la nevoile clienților, așa și sistemul de învățământ trebuie să asculte feedbackul elevilor săi”.

În 3 minute poți să vezi și: Medicii din Craiova pot sa joace o nouă horă: au tăiat un mort de pe lista!

Primarul Genoiu și colegii poartă masca la caterincă!

 Român plecat la muncă în Italia, călcat de șef cu mașina!

 Un tânăr de 21 de ani fără declarație a murit alergat de polițiști!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0