14.5 C
Craiova
duminică, iunie 4, 2023

Seara în care oltenii au asistat la semifinala Eurovision! Spectacolul acaparat de invitații speciali!

Intrare pe bază de invitații. 600 de spectatori. Mii de telespectatori. Duminică, 4 februarie, de la ora 21:00 a avut loc Semifinala Eurovision România la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. Artiști din țară, dar și din străinătate au concurat pentru un loc în marea finală de la București.

Ora 19:30. În fața teatrului nu este nimeni, în afară de doi angajați de la Poliția Locală. Deocamdată spectatorii nu au venit, chiar dacă s-a anunțat că nu mai sunt invitații. În sala de așteptate a teatrului, se văd ceva mișcări, cel mai probabil se fac ultimele aranjamente pentru primirea oamenilor.

Ora 20:00. Câteva persoane încearcă să intre în teatru, dar sunt dați afară. Nu au invitații. Nu sunt singurii care își încearcă norocul. Lumea începe să vină, dar majoritatea rămân pe scările teatrului, parcă așteptând să-și facă ceilalți curaj să intre. Grupulețe formate din oameni de toate vârstele formează în scurt timp decorul exterior al Teatrului Național Marin Sorescu.

Ora 20:30. Intrăm în teatru. O femeie cu zâmbet plăcut, ne ia invitațiile la verificat. Nu ne lasă în sala de spectacol. Organizatorii nu permit intrarea imediată. Aici începe agitația. Oamenii nu știu cum să-și facă mai repede o poză cu afișul pe care este scris „Eurovision”. Tevatura se oprește brusc la scurt timp și majoritatea privirilor se îndreaptă către intrare. Intră primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Nu că sunt prea interesați de personaj, dar toți aud în stânga și în dreapta „uite-l pe primar”.

Gata, începe înghesuiala! Se intră în sala de spectacol.

20:45. Intrăm în sala de spectacol și ne căutăm locurile. Rândurile sunt în ordine alfabetică. Oamenii sunt rugați să se așeze, iar la scurt timp se aude din boxe „Haideți să facem o probă de aplauze”. Acum este momentul în care oltenii își arată forța din palme. Începe spectacolul și atât. Nimic. Spectatorii se uită lung, cu fiecare concurent ce urcă pe scenă. Eurovision părea mai interesant la TV.

Atmosfera mediocră din sală este schimbată brusc. Pe scenă este Vyros și nu că lumea adoră piesa lui, dar refrenul este foarte ritmat. Din toată apatia care se așternuse în sală, brusc toți încep să danseze și să fredoneze „ La la la”. Parcă altă treabă acum, dar cum minunile nu țin mult, se duce și energia, odată cu ultimul refren cântat de Vyros.

22:40. Pe scenă urcă trupa Freestay. Solistul trupei, Florin Ristei începe să cânte. Pentru prima dată sala parcă o ia razna, la un nivel demn de Eurovision. Spectacolul capătă culoare, iar oamenii cântă fiecare piesă. La un moment dat, un tânăr nevăzător, îmbrăcat elegant, cu o cămașă gri, se ridică de pe scaun cu mâinile ridicate. Băiatul închide ochii și ascultă piesele lui Ristei de parcă absoarbe fiecare vers.

După Freestay, urcă pe scenă Dan Helciug. Aplauze puternice pentru Dan, care încearcă să facă atmosferă cu interpretări din repertoriul Queen. Oamenii ridică palmele și bat puternic din ele pe ritmul piesei „We Will Rock You”. Da, aici este Eurovision.

23:45. Câștigătorii semifinalei Eurovision de la Craiova sunt anunțați. Erminio Sinni și Titziana Camelin (locul I), Xandra (locul II) și Vyros (locul III). După rezultat, majoritatea oamenilor se ridică de pe scaune ca și arși și se îndreaptă către ieșire. Dan Helciug rămâne pe scenă să închidă spectacolul cu piesa „We Are The Champions”.

Gata și cu Semifinala Eurovision de la Craiova.

Citește și: FOTO. Fuse și se duse! Freestay le-a cântat oltenilor din Bănie!

 

 

 

Loading RSS Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles