21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

„Sezione Ultra’ a salvat-o pe Știința!”

Astăzi este despre ei, despre cei care au salvat un spirit și nu l-au lăsat să ajungă doar o poveste! 20 de ani de Sezione Ultra!

În urmă cu 20 ani, o nouă grupare își făcea apariția pe baricadele stadionului „Ion Oblemenco”. La acea vreme, nimeni nu se gândea că va veni un moment în care prezența lor în Peluză va fi vitală pentru fotbalul craiovean. Sezione Ultra’ 2000 a fost prima grupare ce s-a alăturat proiectului pe care Clubul Sportiv Universitatea Craiova l-a demarat în Bănie. În 2013, pe stema afișată pe vechiul central, oltenii citeau un mesaj, poate aparent banal la acea vreme: „renaștem împreună”.

Din acel moment, Sezione Ultra’ s-a confruntat cu o mulțime de probleme. Oamenii îi judecau, îi numeau clonați și făceau glume pe seama numărului mic de oameni pe care îi strângeau în Peluză. La fel ca în anul 2000, nimeni nu avea să știe că acei băieți vor pune baza Peluzei Nord Craiova.

Sezione Ultra’ și-a susținut echipa în toate meciurile jucate în deplasare și în toate partidele ce se considerau disputate acasă, la Severin. Cu timpul, noua arenă din Bănie a fost gata și, odată cu ea, a luat naștere și cea mai vocală peluză din România. Tot Sezione a arătat unei țări întregi că: „Așa e la Craiova!”. Din glumițele făcute de o bună parte a ultrașilor din țară: „pachețele cu mâncare și deplasări cu papucul”, despre Sezione Ultra’ a ajuns să se vorbească la superlativ. Aceiași băieți și-au condus echipa în finala Cupei României și au organizat cea mai mare deplasare din istoria unei grupări din România. Oltenii au invadat Capitala, iar toată România fotbalistică a rămas cu gura căscată.

Acum, lângă Sezione, sunt și alte grupări puternice, grupări din Craiova și din toate colțurile țării. Cea mai impresionantă imagine este cea în care apar sute de copii, la fiecare meci. Acești copii au crescut cu fiecare cântec pe care Sezione l-a adus în Peluză și, astfel, vor arăta la rândul lor că: „Așa e la Craiova!”

La mulți ani, Sezione Ultra’ !

Rotaru a plătit 500.000 de euro pentru viitorul star din Bănie!

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles