21.7 C
Craiova
miercuri, septembrie 27, 2023

Simona Halep a comis două greșeli imense în procesul cu ITIA

Simona Halep vede tot mai puține motive de optimism în ceea ce privește procesul său împotriva ITIA

Simona Halep se pregătește să se confrunte cu o problemă complicată în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, după ce a fost găsită vinovată de Agenția Internațională a Integrității în Tenis.

Sportiva în vârstă de 31 de ani vede tot mai puține motive de optimism în ceea ce privește procesul său împotriva ITIA. Acest context se datorează în parte unui fragment controversat, publicat de către instituție în raportul său de 126 de pagini. În care se aduc acuzații de dopaj împotriva sportivei din România.

Simona Halep a comis o eroare majoră, de două ori

Simona Halep s-a declarat satisfăcută de calitatea apărării sale și de prestația avocaților săi, în audierile din tribunalul Sports Resolutions. ITIA declară că dubla campioană de Grand Slam din România a comis o eroare majoră, de două ori, în ceea ce privește consumul suplimentului contaminat.

La recomandarea fizioterapeutei Candice Gohier, Simona Halep a consumat un supliment cu colagen contaminat, Keto MCT. Marea greșeală a fostului număr 1 WTA ar fi aceea că nu ar fi anunțat acest consum în formularul de control al dopajului nici la US Open. Unde a fost testată pozitiv la Roxadustat. Și nici în octombrie 2022, într-un interviu purtat cu un reprezentant ITIA. 

Universitatea Craiova are atacant cu greutate. Câte kilograme are Jovan Markovic!

„Aceasta a fost clar o neglijență din partea ei, mai ales la interviu”

„Observăm că doamna Halep nu a precizat suplimentul Keto MCT pe Formularul de Control al Dopajului („DCF”) pentru testul său de urină din 29 august 2022.

De asemenea, ea nu l-a menționat nici în interviul său din 26 octombrie 2022, cu ITIA. În cadrul interogatoriului încrucișat avut la audierea din iunie, ea a declarat pentru DCF că a uitat și că, la interviu, probabil, de asemenea, a uitat să îl menționeze.

Aceasta a fost clar o neglijență din partea ei, mai ales la interviu, când nevoia de sinceritate completă ar fi fost și mai evidentă,” au scris oficialii ITIA în raportul care o acuză pe Simona Halep, potrivit sport.ro.

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles