fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Adolescent de 17 ani, la Urgență după trei zile de la vaccinare!

Tânărul se luptă cu un sindrom grav, neraportat de medicul de gardă!

Anchetă deschisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău în cazul unui tânăr de 17 ani și zece luni, care a ajuns la spital la trei zile după ce a făcut rapelul cu serul Pfizer.

Acesta s-a vaccinat anti-COVID, pe 5 iunie, iar după trei zile s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești cu simptome specifice sindromului coronarian acut, precum tuse, cefalee sau dureri în zona inimii, potrivit click.ro.

Cu toate acestea, medicul din spital care s-a ocupat de cazul adolescentului nu a raportat cazul ca fiind o reacție adversă post-vaccinală.

„Pacientul în vârstă de 17 ani şi 10 luni din judeţul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti – Compartiment Primire Urgenţe, la data de 08.06.2021 cu următoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracică. Conform informațiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onesti, persoanei în cauză i s-au efectuat multiple investigaţii clinice şi paraclinice”, a transmis, miercuri, Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Pacientul a fost văzut și de un medic cardiolog care a emis suspiciunea sindromului în cauză. Totodată, pacientul a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, pentru investigații suplimentare.

Menţionăm ca pacientul a fost vaccinat în data de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doza II), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti, nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală. Diagnosticul final se va stabili după parcurgerea tuturor investigaţiilor de specialitate”, au mai precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău, conform sursei citate.

Foto: sfatnaturist.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles