12.9 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Singur de sărbători. Scrisoare pentru cei care ne-au trimis părinții în străinătate

- Advertisement -

Sarbatori prin telefon sau pe facebook cu persoanele pe care le iubești. Nu pot înlocui o strangere în brațe.

 

Mulți dintre noi avem câte un membru al familiei plecat în străinătate pentru că acolo se câștigă mult mai bine. Dar, câți dintre voi ați rămas acasă singuri de sărbători? Câți dintre voi cunosc sentimentul de singur de sărbători? Bănuiesc că mulți, pentru că majoritatea pleacă în străinătate în preajma sărbătorilor pentru că atunci au ocazia. Au ocazia de a pleca în locul altora care se întorc acasă. Și majoritatea pleacă. De ce? Pentru că se câștigă mai bine, pentru că au nevoie de bani pentru a-și întreține familia, copilul la facultate sau pentru a se duce la doctor.

 

Pleci bolnav, vii și mai bolnav. Munca în străinătate e grea. Indiferent ce faci, unde muncești, la cine, românii niciodată nu sunt bine văzuți. Sunt defavorizați, sunt jigniți și sunt făcuți hoți. Știm cu toții că nu de plăcere ne pleacă părinții în străinătate, nu pleacă de drag să fie slugi altora. Putem face și noi ceva. Putem să-i facem mândri, putem munci ca la rândul nostru să-i ajutăm și noi.

 

Tu știi cum e de sarbatori fără persoana dragă, aflată la mii de kilometri?

 

Ei bine, eu știu. Persoana care m-a crescut încă face eforturi pentru mine la vreo mie de kilometri distanță. Să fii singur de sarbatori e destul de nașpa. Dar privește partea bună, măcar tu ești în țară, acasă la tine, nu printre străini, muncind și în seara de Crăciun. E trist că ne vedem doar pe facebook și vorbim doar la telefon. E trist că în seara de Ajun nu suntem împreună să împodobim bradul ca-n fiecare an. Însă nu știu cui ar trebui să mulțumesc pentru treaba asta. Țării, sistemului prost organizat, economiei, crizei sau oamenilor care ne conduc? De multe ori mă simt prost pentru că persoana dragă mie nu-mi poate fi alături, însă încerc să fac lucruri bune pentru a o face pe ea mândră. Pe bunica mea.

Pe lângă mine, sunt copii ai căror părinți pleacă în străinătate de ani buni. Părinți care nu și-au văzut copiii crescând, care n-au făcut parte din copilăria lor. N-au făcut pentru c-au fost peste mări și țări să muncească, să-i crească, să le trimită bani să aibă un trai mai bun.

 

Acum, de sarbatori, e și mai trist pentru că în loc să fim toată familia, împreună, în jurul bradului, să cântăm colinde și să mâncăm sărmăluțe, suntem nevoiți să fim singuri, unul în România, acasă, altul sluga altora prin străinătate.

 

Cel mai frumos cadou de Crăciun ar fi să-mi vină bunicuța acasă, să-mi facă sărmăluțele alea bune pe care doar ea știe să le facă. Să împodobim bradul și să-i fiu alături de ziua ei de naștere. Cel mai frumos cadou, ar fi să ca părinții noștri să nu mai fie nevoiți să plece. Nu doar de sărbători, ci niciodată.

 

Tu ești tot singur de sarbatori?

Citeste si: Spune-mi ce zodie ești ca să-ți spun ce partener ți se potrivește!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles