21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

„Sint obosit. Vă blestem conducători ai României”

Sint obosit. Am fost „generația de sacrificiu” si am crezut că după un drum lung si greu o să ajungem intr’o poiană cu soare si flori. Dar nu a fost așa.

Mesajul cutremurător al marelui om de radio Andrei Gheorghe postat pe pagina sa de Facebook, îi trezește acum pe toți la realitate. Cunoscutul om de radio și televiziune era indignat de situația proastă din România, dar și de cum au ajuns oamenii să fie. România, o țară tristă, cu oameni săraci, conducători care-s doar pentru ei, și nu pentru țară. Andrei Gheorghe a făcut parte din generația care s-a sacrificat, la un moment dat, pentru țară, pentru ca viitorul nostru să fie mai bun. Au dat la o parte conducători, sperând ca ce urmează să fie mai bine. Pentru țară, pentru oameni.

Sint obosit și drumul nu se mai zărește

Sint obosit. Am fost „generația de sacrificiu” si am crezut ca după un drum lung si greu o sa ajungem intr’o poiana cu soare si flori. Dar nu a fost așa. Drumul nu ducea nicăieri si intr’o zi sătui de foame si mizerie ne’am revoltat, ne’am ucis conducătorii si am crezut ca după un alt drum lung si greu o sa ajungem la malul unei ape dulci. Apa însă e salcie, terenul mlăștinos si cei mai nevolnici și netrebnici dintre noi se răsfață in calești scumpe, copiii lor ni se urca in cap și dansează țonțoroiul iar părinții noștri mor încet de piocianic. Frății fug scirbiti si’si caută fericirea in alte zări. Speranta a leșinat bătută de jandarmi, Infinitul lucrează la un mall iar eu imi număr firfireii și ma gândesc daca’mi ajung de o funie mai sănătoasă. In fata nu văd nimic decit bezna și întuneric, in jurul nostru doar mizerie și dezmăț și nu mai pot și nu mai am răbdare. Am inima uscata si’n gura gust de cenușă. Va blestem conducători ai României si’n pușcărie dacă v’as bagă pe toți, cu nimenea nu as greși. Va blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, infumurarile și prostia voastră agresiva. Va blestem sa muriți stind la coada, sa trăiți din salariu și sa va petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuita, intr’un oraș obișnuit, cu doi copii obezi și beți in sufragerie și cu părinții in întreținere pe veci. Sint obosit și drumul nu se mai zărește, un ultim mesaj al marelui om de radio.

Andrei Gheorghe a murit, luni, la doar 56 de ani. Cunoscutul om de radio şi televiziune a fost descoperit fără suflare în casă, iar medicii legişti au stabilit că ar fi murit în urma unui stop cardio-respirator cu aproape 12 ore înainte de a fi găsit. Un apel la 112 anunţa, luni seară, că un bărbat a fost descoperit fără suflare în baia locuinţei sale din Voluntari. În scurt timp, poliţiştii au confirmat că este vorba despre omul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe.

Vestea i-a cutremurat pe toți cunoscuții lui, dar și pe cei care-l ascultau mereu la radio. Mesajele nu încetează să apară pe profilul lui de Facebook, iar regretele pierderii unui om asa mare sunt nelipsite. Oamenii îl apreciază pe Andrei Gheorghe pentru omul viu care era, pentru spiritul liber și pentru că-i plăcea să spună lucrurilor pe nume. Odată cu el a murit și radioul românesc.

 

Citeste si 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles