12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Sistemul de încălzire a gazonului îl păstrăm pentru vară!

Peste 55 de milioane de euro a costat stadionul Ion Oblemenco, dotat cu toate facilitățile și sistemele. Însă deszăpezirea terenului se face tot cu lopeti si roabe.

 

La data de 1 martie, pe stadionul Ion Oblemenco, ar fi trebuit să se joace primul derby contra unei rivale din București: Craiova – Dinamo, în sferturile Cupei României. Partida a fost însă amânată, din cauza condițiilor meteorologice.

 

Stadionul „Ion Oblemenco”, inaugurat anul trecut, se presupune a fi unul dintre cele mai moderne din țară. Chiar concurează într-un top al stadioanelor în aceste zile. Dar este impracticabil la prima ninsoare. Situație oarecum dubioasă, având în vedere faptul că „suprafața de joc este înierbată cu gazon natural care are un sistem complex de drenare, irigare, uscare-ventilare și încălzire pe timp de iarnă”.

 

Marcel Popescu anunțase că pe stadionul Ion Oblemenco vor fi condiții de top!

 

Nu suntem specialiști în sisteme de încălzire a stadionul, dar ne gândim că unul performant ar fi trebuit să topească zăpada de pe teren. Sau măcar să se fi găsit o soluție: pusă o prelată, apoi dat drumul la încălzire cu 24 de ore înainte de ninsori, apoi înlăturarea prelatei. La noi însă roabe și lopeți.

 

Mai ales că și președintele clubului, Marcel Popescu, declarase pentru un online că meciul se va juca sută la sută: „Avem cel mai modern stadion din țară, iar noi chiar credem că zăpada ar putea fi o problemă! Nu va fi! Gazonul va fi perfect curățat, tribunele la fel, oricâtă zăpadă ar fi afară, pe stadion va fi o zi normală de meci, în condiții de top”. 

Sursa foto: digisport.ro

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles