fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

Situație critică în școlile din Craiova: tot mai multe clase trec în online

Numărul elevilor depistați pozitiv cu noul coronavirus crește accentuat de la o zi la alta. Tot mai multe cadre sunt în izolare

Școlile din Craiova se confruntă cu o situație critică. Numărul elevilor și a cadrelor din instituțiile de învățământ depistați pozitiv cu noul coronavirus crește necontrolat. Astfel că, 14 unități de învățământ au fost nevoite să-și mute activitatea în online, iar cadrele didactice și nedidactice care s-au infectat au intrat în izolare. De pildă, la CN Carol I din Craiova, în prezent, sunt 5 elevi infectați, iar la CN Frații Buzești, Liceul de Arte Marin Sorescu și la Școala Gimnazială Traian câte 3 de fiecare, anchetele fiind în curs de desfășurare. Câte două cadre de fiecare au fost găsite infectate și în Școala Gimnazială Gheorghe Bibescu, CN Elena Cuza și Școala Gimnazială Lascăr Catargiu. Această situație înspăimântătoare este valabilă și pentru celelalte școli din județ.

Cazurile de infectare cu Covid-19 au o creștere accelerată, în tot județul. Potrivit raportării zilnice a DSP Dolj, au fost înregistrate 183 de persoane care s-au îmbolnăvit. Foarte mulți tineri sunt victime ale valului 4, dovadă fiind că au fost găsiți pozitivi 29 de elevi și 6 studenți.

În județ, 8 localități au trecut pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Este vorba de Teasc (3,29), Calopăr (3,82), Șimnicu de Sus (3,98), Catane (4,16), Cârcea (4,17), Fărcaș (4,77), Bechet (5,09) și Ghercești (5,41). La Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova numărul pacienților a crescut la 274, iar la Spitalul Județean de Urgențe la 23. La ATI 38 de persoane sunt internate.

„Dezastru” la Spitalul Târgu Cărbunești: „Nu mai avem locuri!”

De ce nu mai au banii valoare! Cu 300 de lei pui doar câteva alimente în coș

Covid-19. Elena Merișoreanu, Viorica de la Clejani și Sorin Oprescu sunt internați la spital

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles