fbpx

Situaţie fără precedent! Antena 1, obligată să retragă serialul „Fructul oprit“

Pentru prima dată în România, Curtea de Apel obligă un post de televiziune să retragă de la difuzare un serial întreg. Este vorba despre cele două sezoane „Fructul oprit“, difuzate de Antena 1.

Două scenariste din Turcia au avut câştig de cauză în faţa Antenei Group într-un proces privind drepturi intelectuale ale serialului „Fructul oprit“, anunţă Paginademedia.ro. Drept urmare, postul Antena 1 este obligat să retragă de la difuzare producţia de pe toate platformele, inclusiv de pe Antena Play. Ultimul sezon al serialului s-a încheiat în iunie 2019.

De asemenea, decizia instanţei obligă Antena TV Group la plata către reclamante a sumei de 920 de euro, cu titlul de cheltuieli de judecată, şi a sumei de 4.000 de euro, cu titlul de cheltuieli de judecată în apel.

Amintim că în ianuarie 2019, trustul Antena Group a fost dat în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren şi Melek Gencoglu, care au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu’“, inspirată din aceeaşi carte după care s-a făcut şi serialul „Fructul oprit“.

La acel moment, reprezentanţii Antena 1 au declarat că a fost precizat încă de la lansarea serialului faptul că scenariul are la bază romanul turcesc „Aşk-i Memnu’“.

„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audiențe record. Încercăm să recreem povestea de dragoste absolut extraordinară și sperăm ca îi va ține pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfășoară într-un studio de televiziune, așa cum se obișnuiește, ci în locuințe reale din România”, spunea atunci Radu Grigore, care s-a ocupat împreună cu Simona Macovei de scenariul producției, potrivit paginademedia.ro.

„Fructul oprit“ s-a bucurat de succes încă de la primul sezon, în care au apărut, printre alţii, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Adrian Titieni şi Marian Râlea. În cel de-al doilea sezon al serialului au apărut şi alte nume mari, precum Bogdan Albulescu, Maia Morgenstern şi Ioana Blaj.

În 3 minute poți să citești și: Tânără mămică și fiica ei, căutate de polițiștii craioveni!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0