29.5 C
Craiova
joi, august 18, 2022

Uniunea Europeană interzice sobele cu lemne! Reacția Ministrului Muncii

Lovitură imensă pentru români! Autoritățile iau în calcul introducerea unui sistem comun de monitorizare prin satelit

Sobele cu lemne, interzise! Lovitura imensă vine de la Comisia Europeană care vrea să oprească tăierea pădurilor. În România, milioanele de oameni se încălzesc cu ele în fiecare toamnă și iarnă.

Războiul nu mai e gratis: 1.000 de dolari plus viză dacă vrei să lupți în Ucraina

Luptatorii nigerieni sunt gata de luptă, însă birocrația e prea puternică: „Vreau să merg în Ucraina” Ambasada Ucrainei în Nigeria Read more

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană

„Uniunea Europeană va arăta întregii lumi cât de mare e puterea democrației și libertății” Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a Read more

„Utilizarea lemnului pentru producția de produse cu durată scurtă de viață și pentru aprovizionarea cu energie trebuie să fie redusă la minimum și să se bazeze mai ales pe biomasa lemnoasă secundară, cum ar fi rumegușul, reziduurile și materialele reciclate”, a scris Comisia Europeană în raport.

Nu este clar dacă este vorba de o interdicție totală sau dacă anumite tipuri de ardere a lemnului vor fi permise. Potrivit viitoarelor reglementări, nu va mai fi permisă tăierea pădurilor în scopul producerii de lemn. Plantarea de arbori cu intenția de a produce lemn de foc din aceștia ar trebui, de asemenea, evitată, potrivit reglementărilor.

În același timp, ar trebui să fie introdus un sistem comun de monitorizare prin satelit al UE, pentru a permite autorităților să monitorizeze în timp real modul în care sunt respectate noile reglementări.

„Am aprobat două legi extrem de importante în Parlament. Cu reducerea TVA-ului pentru lemnele de foc, pentru a compensa din valul acesta năpraznic de scumpiri. Acest lucru nu se va întâmplă peste noapte și este o recomandare la nivel de UE. Nu este țintită asupra României. Și cu siguranță trebuie să existe o perioada de tranziție, pentru a se găsi și a se implementa soluții. Nu va fi un lucru impus României peste noapte. Cu siguranță trebuie găsite soluții astfel încât și Trangaz și Romgaz să investească (…) în rețele de distribuție de gaz, acolo unde nu există.”, a spus Marius Budăi.

Adrian Chesnoiu a lansat un atac la adresa celor care au negociat PNRR cu Comisia Europeană, în fața căreia România s-a angajat singură să elimine, în doi ani, încălzirea pe bază de lemne.

„Nu Uniunea Europeană ne interzice utilizarea lemnelor de foc, ci cel care a negociat condițiile, domnul Cristian Ghinea, fost ministrul al Fondurilor Europene. El a negociat PNRR total netransparent. El a plasat mai multe bombe de care ne lovim acum. Am solicitat dezbaterea PNRR în Parlamentul României. Nu s-a știut ce a negociat domnul Ghinea în numele României. Ar fi trebuit să îl dezbată în Parlament”, a declarat Adrian Chesnoiu în emisiunea „Legile Puterii”, potrivit agrointel.ro.

VIDEO! Tragedie de 1 decembrie la Filiasi! Femeia nu a mai avut nicio șansă!

Coduri Netflix care te ajută să găsești cele mai bune filme și seriale!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,816FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles