-5.3 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

Ce mașini aleg să-și cumpere șoferii care au tulburări comportamentale!

Topul include persoanele care au fost clasificate în funcție de marca mașinii pe care o conduc, de culoarea și personalizarea acesteia.

Un studiu realizat de site-ul britanic scrapcarcomparison.co.uk, prezintă explicația cercetătorilor în ceea ce privește comportamentul unui „șofer cu tendințe psihopatice”, care sunt mașinile preferate de aceștia, ce culori caută și care ar fi tipul de combustibil utilizat.

Se pot face o mulțime de generalizări despre un șofer, oamenii pot cataloga stilul de condus pe baza vârstei, sexului și chiar pe baza rolului pe care îl au la muncă. Tipul de mașină pe care o conduc îi poate determina pe alți şoferi să-i judece, în funcţie de anumite mărci sau chiar culori care aduc cu sine o anumită „reputație”.

Expresia „conduce ca un psihopat” s-ar putea referi la cineva care conduce periculos, însă sunt unii șoferi mai psihopati decât alții? Și chiar împărtășesc oamenii caracteristici asemănătoare cu alţii care conduc aceeași marcă de mașină? Sunt valabile unele dintre aceste „reputații”? Psihopatia este o trăsătură de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și empatie, alături de lipsa de control a comportamentului.

Pentru a fi catalogați drept ”psihopați”, șoferii au adunat puncte semnificative la întrebările legate de ”farmecul superficial”, ”sentimentul grandios al valorii de sine” și ”lipsa remușcărilor sau a sentimentului de vinovăție”.

În urma rezultatelor de la acest test a fost calculat apoi un scor mediu de psihopatie pentru diferite categorii de șoferi, care au fost clasificați în funcție de marca mașinii pe care o conduc, de culoarea și personalizarea acesteia.

În urma studiului, a reieșit faptul că cei mai mulți conducători auto cu tendințe psihopatice sunt șoferii de BMW, aceștia înregistrând un scor mediu de 12,1 din punctajul maxim de 36. Rezultatul certifică „reputația” de care se bucură în trafic șoferii de BMW. În urma unei căutări rapide pe Google, folosind cuvintele-cheie „de ce sunt șoferii BMW…”, este urmată de rezultate care includ termene precum: „atât de aroganți”, „idioți” „atât de urâţi” șamd.

Scorul mediu al tuturor celor 2.000 de respondenți a fost de 6,6, ceea ce înseamnă că proprietarii de BMW au punctat aproape dublu. Șoferii de BMW sunt urmați îndeaproape de posesorii de mașini Audi (scor 11,7), despre care britanicii spun că pot avea trăsături precum „narcisismul și minciuna patologică”.

Top 5 este completat de șoferii de Fiat (7,0), Mazda (6,4) și Honda (6,3). La polul opus se află șoferii de SEAT (4,3), Kia (4,2) și Skoda (3,2). În clasamentul de 20 de poziții nu figurează și posesorii de modele Dacia, ceea ce s-ar putea traduce cu faptul că aceștia stau bine la capitolul tendințe psihopatice.

În ceea ce privește tipul de combustibil, cei de la scrapcomparison.co.uk au întocmit și un clasament care ține cont de tipul sistemului de propulsie. Astfel, pe primul loc s-au situat posesorii de vehicule electrice (scor 16,0), urmați de cei de hibride și PHEV (9,8), diesel (7,0) și benzină (5,2).

La capitolul „culoarea mașinii”, primul loc a fost ocupat de șoferii cu automobile aurii (12,7), urmați de cei cu mașini maro (12,2) și cu mașini verzi (8,5). Această ierarhie este închisă de argintiu (5,5) și de roșu (4,9).

La final, studiul mai punctează informaţii și despre numerele de înmatriculare. Cei care și-au ales numere preferențiale au demonstrat tendințe agresive mult mai evidente decât cei cu numere atribuite întâmplător (13,8 vs 5,3).

Pedeapsă extrem de mică pentru un bărbat care șantaja femeile și minorele cu poze indecente!

Zeci de elevi au fost depistați pozitiv cu Covid-19, în urma testelor de salivă

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles