fbpx

Sondaj IMAS: Preferințele românilor se schimbă, PSD pierde procente

Dacă pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni, Pro România creşte în această lună!

Întrebați ,,Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru Parlament și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”, se pare că românii și-au schimbat preferințele.PSD pierde aproape 3 procente și ajunge la 20,8%. PNL este cotat cu 33,6%, în timp ce Alianța USR-PLUS are 18,3%. Pro România crește la 10,6%, iar ALDE ajunge la 2,4%, potrivit sondajului IMAS realizat de Europa FM, notează digi24.ro.

Sondajul realizat de IMAS chiar înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale indică o scădere semnificativă pentru PSD, de la 23,4% în iulie la 20,8% în această lună.

Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar în ianuarie a mai înregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), în rest având între 23 şi 25 de procente.

Pentru PNL, luna august nu aduce schimbări majore. Liberalii sunt creditaţi cu 33,6% din intenţiile de vot.

Pe locul 3 în ierarhia politică este Alianţa USR – Plus, cu 18,3% din opţiuni – o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa era pentru prima dată inclusă în sondaj.

Pro România creşte în această lună, ajungând la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.

UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, după ce în iunie era creditată cu doar 3,4%, iar în iulie înregistra o revenire (5,6%).

PMP rămâne sub limita care i-ar permite să intre în Parlament (4,1%), iar ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot.

Pentru formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu este cel mai slab scor, reprezentând mai puţin de o treime din procentajul pe care îl avea în urmă cu exact un an (7,4% în august 2019).

În 3 minute poți să vezi și: Mit sau adevăr: Selly în mijlocul unui scandal cu presa din România

Simpozionul „Drumuri Brâncușiene” a ajuns la final!

VIDEO: Scafandrii olteni acceptă provocarea #jerusalema

Craiova-Astra: notele alb-albaștrilor în 3 minute!

Împreună pentru familia lui Răzvan!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0