fbpx

Noul şef al clubului îl linişteşte pe Mangia: „El ia deciziile tehnice!”

Preşedintele Sorinaccio vorbeşte aceeaşi limbă cu antrenorul: „Jucăm italieneşte şi caştigăm!”

Sorin Cartu a fost prezentat oficial ca președinte al Universității Craiova. Oltenii refac astfel echipa care a adus ultimul event în 91. Și au găsit în numerologie explicația de ce-l vor realiza și acum: că suntem în 2019, adică 1991 întors.

Sorin Cartu despre…

…poziția de președinte al clubului: „Suntem din nou împreună, după doi ani jumătate, când nu am mai apărut pe banca tehnică a vreunei echipe. Sunt într-o postură nouă, administrativă. Am o experiență mare în fotbal, aproape 45 de ani: 15 ca fotbalist, aproape 30 ca antrenor. Ceea ce am învățat în această perioadă pot să transmit din această poziție de președinte al clubului. Fiind la început încă nu le stăpânesc pe toate, sunt în perioada în care învăț din ceea ce legitimează această poziție. Cei care răspund de club vor să exploateze experiența pe care o am, să vin cu sfaturi. Trebuie să mă ajutați și voi, pentru că sunt într-o postură de debutant. Pentru mine e o viață de fotbal, dar sunt ca un jucător care intră pentru prima dată pe teren”.

…plecarea de la club în 2015, revenirea de acum: „Eu nu am fost efectiv în familia Universității Craiova în ultimul timp, dar eu am fost tot timpul al acestui club, al acestei echipe. Chiar dacă în 2015 am plecat, am avut și eu mâhnirea mea. N-am văzut niciun meci atunci, ci secvențe când se dădeau fazele de gol la Digi. Dar a trecut, am venit absolut la toate partidele care s-au desfășurat acasă. Iar eu alb-albastru sunt în suflet. Nu trebuie să vă mai repet acest lucru. Culorile acestea au intrat în sângele meu. Când Rotaru mi-a propus nu a trebuit să dureze foarte mult până a lua decizia”.

…ascensiunea recentă a clubului: E un club care în perioada 2013-2019 a evoluat foarte mult. A plecat din Liga 2, a construit de la zero, cu tot ceea ce înseamnă organizarea clubului, a unei echipe, și treptat s-au obținut rezultate care-I conferă o poziție foarte bună în fotbalul românesc, pe care trebuie să o ducem mai departe, să încercăm să o îmbunătățim. Vrem rezultate mai bune și trofee mai multe. Sper ca prin venirea mea aici noi, clubul, să ne fi întărit”.

…obiective: „Sunt în club pentru a-i apăra interesele, imaginea, a face o strategie în ceea ce privește obiectivele clubului. Discuțiile pe care le vom avea împreună: eu, patronul, antrenorul, pentru a se obține rezultate maxime. Obiectivele mele converg cu cele ale clubului, ale echipei. E o anumită strategie de care ne vom ține. Ce va fi pe viitor vom dezbate, ne vom întâlni, vom discuta. În principiu țintim calificarea în fiecare an în cupele europene. În plus, acest club trebuie să ajute orașul, să devină o stare de spirit, să participe activ în viața socială. Pentru că vă aduceți aminte ce însemna Craiova tinereții mele pentru acest oraș”.

…relația cu Devis Mangia: „Toate deciziile tehnice, responsabilitățile tehnice, sunt ale lui Devis Mangia. Am anunțat acum 2 ani că nu voi mai fi niciodată antrenor, să credeți acest lucru, să respectați ceea ce spun. De-asta în momentul în care Mihai Rotaru m-a contactat și mi-a prezentat ceea ce a gândit vis-à-vis de mine, am fost de acord. Acum e diferit pentru mine, până acum am lucrat doar pe partea tehnică în ceea ce privește un club. Dar nu am avut decât un șef, patronul. Dacă suntem la ora de italiană e bine. Antrenorul e italian, și președintele mai știe cât de cât italiana, să sperăm că vom juca cât mai italienește și vom câștiga. Dacă Mangia îmi va cere sfaturi le voi oferi oricând. Pot să fie discuții tehnice, dar deciziițe sunt la el. V-am spus înainte cum am fost eu ca antrenor în fotbal, de ce să-i cer lui Devis ceva ceea ce nici mie nu mi-a convenit. Ca antrenor toate responsabilitățile tehnice sunt la tine. Provin din meseria de antrenor și o să apăr întotdeauna staff-ul tehnic care este la club în perioada în care va antrena”.

… event: „Nu știu dacă e cineva ca jucător, ca antrenor și apoi ca președinte. Doar la Bayern Munchen. Dacă mereu se face asocierea asta cu ceea ce s-a întâmplat în 91, chiar dacă se pune multă presiune de la început, ar fi ceva deosebit. Sunt  9 meciuri foarte grele, e mult de muncă. Sunt multe lucruri care trebuie să conveargă într-un anumit punct pentru a realiza eventul”.

… adversari: „Nu e fair-play ca președinte al unui club să te apuci să vorbești despre ce se întâmplă la alt club FCSB, Viitorul, CFR Cluj, pentru că mi se pare amatorism într-o situație d-asta. Nu ști exact ce se întâmplă în interiorul cluburilor adverse, problemele cu care acestea se confruntă”. 

În 3 minute poți să citești și alte știri: „Cineva din club a trecut peste Devis Mangia”

Bancu: „M-a lovit mingea în mână. Mă bucur că nu s-a dat penalty!”

 Exclusiv: Omul din spatele milioanelor lui Rotaru şi-a dat demisia!

Mangia: „Probabil Barcelona, probabil Manchester City!”

 Craiova – Viitorul, în semifinalele Cupei României! Cand se joaca dubla mansa!

 Mateiu: „Se supără și suporterii o seară, dar își revin!”

Craiova are antrenor dacă pleacă Devis Mangia!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0