fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Sorin Cîmpeanu: Școlile sunt, cu siguranță, pregătite să fie deschise pe 8 februarie!

Astăzi are loc, la Cotroceni, ședința pe tema deschiderii școlilor începând cu semestrul al II-lea

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat, astăzi, la Cotroceni ședința cu privire la deschiderea școlilor începând cu 8 februarie. “Astăzi vom pune laolaltă realitățile din educație și realitățile din sănătate”, a declarat ministrul Educației. Acesta a declarat, conform Digi24.ro, că pe agenda discuțiilor se află “decizia extrem de importantă a deschiderii școlilor în semestrul II” și a anunțat că “nu respingem niciun scenariu”. Întrebat dacă școlile din România sunt pregătite să fie deschise pe 8 februarie, atunci când începe semestrul al II-lea, Cîmpeanu a răspuns: “Din punct de vedere al sistemului de educație, cu siguranță da“.

“Din punctul de vedere al Ministerului Educației, ne dorim deschiderea școlilor. Ne dorim deschiderea școlilor pentru a putea recupera din pierderile generate de online. Și pentru a putea recupera ai nevoie de școli deschise, de implicarea cadrelor didactice în acțiuni remediale. Avem nevoie de o bună înțelegere între elevi, cadre didactice și părinți“, a afirmat ministrul Educației.

Oficialul a precizat că “chiar dacă se va reuși ceea ce ne dorim cu toții, vor trebui respectate măsurile de distanțare fizică și protecția asigurată elevilor și cadrelor didactice“. “Ministerul Educației a declanșat o interogare cu privire la estimarea numărului de elevi aflați în risc de neîncheiere a situației școlare pe primul semestru. Numărul rezultat a fost de 65.000, care vine din estimarea fiecărei școli. Aceștia vor trebui să facă cu prioritate obiectul acestor acțiuni remediale“, a anunțat Cîmpeanu.

Motivul pentru care cei 65.000 de elevi se află în situație de risc sunt, potrivit ministrului:

  • lipsa de echipamente IT,
  • lipsa de acces la internet
  • lipsa profesorilor pregătiți pentru predarea online
  • lipsa disponibilității profesorilor pentru predare online

“În fiecare an, au fost cam 15.000 de elevii în situație de neîncheiere de medii. Cei 50.000 cu siguranță au avut motive specifice perioadei pe care o traversăm“, a continuat Sorin Cîmpeanu. Ministrul a adăugat, însă, că “pierderi au fost înregistrate de către toți cei care au făcut predare online“, pentru că predarea online generează pierderi generale față de cea față în față. “Între predarea online și ce se întâmplă la clasă e o diferență, sunt pierderi generale. Ele vor necesita un număr mai mic de ore remediale“, iar aceste pierderi trebuie identificate de fiecare profesor, spune oficialul

Întrebat dacă vor fi sancționați profesorii care nu au predate online, Cîmpeanu a declarat că au fost țări europene în care cadrele didactice au refuzat școala digitală, pentru că nu au fost formați sau echipați tehnologic pentru așa ceva. “În România, au încercat și au reușit să încheie cu bine anul școlar 2019-2020”, a afirmat ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a anunțat că “acest an școlar se va încheia, iar examenele vor fi susținute la datele planificate și vor fi susținute cu prezență fizică. S-ar putea să fim obligați să adaptăm tematica de examen“.

Amintim că administrația prezidențială a anunțat oficial în această dimineață că președintele Klaus Iohannis “va avea joi, 14 ianuarie a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol“, potrivit edupedu.ro.

Barajul Drăgănești-Olt, blocat de deșeuri și PET-uri!

De ce nu îl vrea Rotaru pe Marius Șumudică!

Când se schimbă antrenorul la U Craiova!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles