3minute, în dialogul superlativelor cu liderii locali ai partidelor

Sorin Manda, administratorul public al Craiovei: „10 august a fost cea mai urâtă imagine românească în 2018”

Le-am propus un dialog scurt, relaxat, fără întrebări încuietoare. Manda, fratele șefului PSD Dolj, a răspuns primul, mai relaxat decât ne așteptam.

Care a fost cea mai frumoasă, dar şi cea mai urâtă imagine românească a anului 2018?

Anul 2018 a fost unul bun, un an în care România și-a găsit stabilitatea, în ciuda tuturor provocărilor, momentelor tensionate. A fost un an în care România a înregistrat o creștere a puterii de cumpărare. Țara noastră a ajuns astfel pe locul 16 la nivelul Uniunii Europene, depășind Grecia. Referitor la cea mai urâtă imagine românească, consider, că este cea creată în ziua de 10 august. A fost o zi în care, manipularea unor mase de oameni a dus la subminarea puterii în stat. Este inadmisibil ca un președinte să critice intervenția forțelor de ordine, este la fel de grav tot mesajul transmis în acele zile, toată manipularea. Am tot respectul pentru românii plecați peste hotare, consider că Revoluția din 1989 ne-a dat șansa să fim liberi, să protestăm, să ieșim la vot, să avem păreri diferite, însă este inadmisibil să provocăm oamenii să lovească forțele de ordine. Nu așa trebuie înțeleasă libertatea!

Care este cea mai importantă reuşită politică a dvs. in acest an şi care a fost momentul celei mai mari dezamăgiri?

Anul 2018 a fost unul al reușitelor, un an în care ceea ce mi-am propus, s-a materializat în proporție de peste 80%. Dacă însă trebuie să dau un exemplu de cea mai mare reușită politică, vreau să cred că la această categorie trebuie să menționez contractul de servicii publice cu RAT. Cea mai mare dezamăgire a acestui an însă este, categoric, legată de faptul că nu a început construcția stadionului de atletism. Este un sport cu tradiție în Craiova care a înregistrat rezultate excepționale și care trebuie să facă un pas înainte. Avem un stadion construit de la zero, o sală polivalentă, iar stadionul de atletism ar completa perfect ceea ce sportul craiovean are nevoie.

Cel mai optimist pronostic politic pentru 2019, an cu două runde de alegeri.

2019 este un an extrem de important. Exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019 va fi ocazia perfectă pentru imaginea țării noastre în zona Balcanilor. În 2019, se împlinesc 16 ani de când sunt implicat în politică. Acesta este motivul pentru care îmi permit să dau un pronostic. Cu siguranță, PSD Dolj va da europarlamentari, iar noul președinte al României va fi tot din PSD!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *