fbpx

VIDEO! Sorina în State! Cum i s-a schimbat viața!

Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie cu origini românești stabilită în SUA, a depășit coșmarul trăit în țară.

Sorina Săcărin e cetățean american, odată cu adopția. Fata ia lecții de pian, face gimnastică, a învățat să înoate și a început școala în Statele Unite. Pare că e fericită, că s-a adaptat perfect la noua viață în America și a trecut peste coșmarul prin care a trecut în România, unde asistenții maternali au tergiversat predarea sa către părinții adoptivi. Iar în mod cel puțin bizar, procurorul general al României a acționat pentru a o împiedica să plece cu familia adoptivă în Lumea Nouă.

Într-un interviu acordat pentru site-ul Ziare.com, tatăl Sorinei, Gabriel Săcărin explică modul în care s-a adaptat fetița: „Inca din primele zile a fost foarte interesata de tot ce era in jur, vecini, scoala unde va merge ea, unde merg fratii ei, Ava si Adam. Am mers la fiecare dintre ele si i le-am aratat, am fost la locurile de joaca.A vrut sa stie care sunt locurile de unde facem cumparaturi, care sunt piscinele din zona. Prietenii de familie au organizat o petrecere pentru sosirea ei, iar ea a fost foarte prietenoasa cu toti, foarte interesata de ei, de copiii lor. A fost surprinsa ca toata lumea are serviciu si lucreaza, inclusiv copiii studenti ai prietenilor nostril”.

Sorina nu a întrebat măcar o dată de asistenții maternali care au avut-o în grijă la Baia Mare, potrivit tatălui. Gabriel Săcărin susține că situația juridică este în favoarea adopției: „Am inteles ca exista apelul facut de procurorul general pentru ordonanta de interzicere a parasirii tarii, care cred ca a ramas insa fara obiect. Si mai exista actiuni de nulitate a adoptiei facute de familia Saramat.Nu cred ca au vreo sansa de reusita, copilul e deja cetatean american, adoptia este perfect legala, in conformitate cu Conventia de la Haga. Sorina are acum o familie si eu cred ca acesta este interesul superior al copilului. Oare poate cineva sa judece altfel?”

Am mers la biblioteca locala si fiecare si-a ales carti. Sorina a gasit o carte cu niste gimnaste. „Asta e sportul in care daca castigi primesti medalii? Da. Au aici? Da. Vreau sa fac.” Si am dus-o la gimnastica.
A invatat sa inoate si ii place foarte mult. A vazut la Ava ca se scufunda si acum isi pune si ea ochelari si face la fel. Face o latime de bazin pe sub apa. Ii place sa se plimbe cu bicicleta impreuna cu Ava.
Ii place sa iasa la plimbare cu cateii. Noi avem doi catei si doua pisici. Prima legatura a stabilit-o cu pisica mai mica, pe care o cara prin toata casa si are grija de ea.

În 3 minute poți să vezi și: Olguța Vasilescu candidează la Primăria Craiova!

FOTO! Fiul lui Gino Iorgulescu a provocat un accident teribil! Un bărbat de 24 de ani a murit!

VIDEO! Bianca Andreescu a bătut-o pe Serena și e campioană la US Open!

Lista lui Piți: cei mai buni mijlocași care pot schimba fața Craiovei!

 Stoenac, killer pentru fosta echipă! Trică, trei din trei!

De la #bătăliapentrupodium pe facebook la bătălia pentru titlu pe teren!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0