fbpx
-2.4 C
Craiova
joi, ianuarie 28, 2021

Sorina Pintea a fost arestată pentru 30 de zile

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost arestată de Tribunalul București pentru 30 de zile. Decizia nu e definitivă. Pintea fusese reținută de DNA în cursul dimineții de sâmbătă, fiind acuzată de luare de mită.

- Advertisement -
- Advertisement -

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății, acum manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, scrie adevarul.ro

Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019.

Procurorii DNA susțin în referatul cu propunerea de arestare preventivă că Sorina Pintea știa foarte bine că în punga neagră primită „se aflau bani și cuantumul exact al acestei sume”. În plus, potrivit procurorilor, ea “nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract.”

Tot procurorii DNA arată în referatul cu propunere de arestare preventivă că fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a exclamat „super tare” şi „perfect”, atunci când a aflat că va primi 120.000 de lei cu titlu de mită.

De asemenea, în referat, anchetatorii notează că Sorina Pintea a luat şpaga de două ori: prima oară în decembrie 2019, în Baia Mare, iar a doua oară cu ocazia organizării flagrantului, când a fost prinsă cu 120.000 de lei în sediul Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Dr. Constantin Opriş”.

Fiul Sorinei Pintea, Ionuț, a postat sâmbătă pe rețelele sociale o mărturie în care spune că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul de mită al mamei sale și că acesta ar fi spus că i-a dat mai multe tranșe de bani senatorului Liviu Marian Pop pentru ca aceștia să ajungă la fostul ministru al Sănătății. Acesta relatează în postare că a fost sunat de Liviu Marian Pop să se întâlnească urgent cu cineva, respectiv cu denunțătorul din dosarul în care Sorina Pintea este reținută de DNA pentru luare de mită.

În replică, Liviu Marian Pop a recunoscut că l-a sunat pe Ionuț Pintea, că îl cunoaște pe presupusul denunțător, că sunt prieteni, dar a respins acuzațiile conform cărora ar avea vreo implicare în cazul Sorinei Pintea.

In 3minute citesti si: Alertă în oraș! Suspect de coronavirus, internat în Craiova!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,315FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
0Shares
0