fbpx

Coronavirus (2): Al doilea test pentru România: spiritul civic!

Cat de pregatite sunt autoritatile romane pentru ce va urma. Ce am învățat de la Italia, cum stăm la capitolul educație civică.

Întreaga Europă, precum și SUA, de fapt tot mapamondul se pregătește pentru ce va urma. Mai devreme ori mai târziu, situația de acum din Italia va fi peste tot în lume, asta dacă nu se descoperă, între timp, un leac minune împotriva COVID-19. Fiecare stat în parte se organizează, își ia măsuri pentru minimizarea daunelor, fie umane, fie economice.

Educația civică la români!

În întreaga lume se cer câteva măsuri, gen spălați-vă pe mâini, evitați contactul, stați în casă. Problema e că românii nu au un simț civic. Mulți dintre puii de români au privit închiderea școlilor drept o vacanță și au umplut mall-urile. Părinții și-au scos copiii la locurile de joacă, că-i frumos afară. Că a ieșit soarele și omoară virusul, că așa or fi auzit ei.

Nici „diasporenii” nu au învățat mare lucru din experiențele italiene, spaniole și așa mai departe în privința spiritului civic. Așa că, dacă au scăpat de carantina de la graniță au început să se plimbe pe străzi. Cazul hunedorencei, ce a închis câteva spitale și a infestat personal medical și pacienți nu e unic.

Un alt caz e prin Roman, la Sagna.

Un vâlcean aflat în izolare acasă a băut și a plecat cu mașina la plimbare. Escapada s-a aflat pentru că a provocat un accident pe o stradă din Râmnicu Vâlcea.

Iar când vine vorba de spirit civic, de ocrotirea categoriilor vulnerabile, textul de mai jos e elocvent.

Dar ce pretenție să ai de la românul de rând când parlamentarul din fruntea țării se justifică astfel: „Nu am citit mail-ul, acum ce să fac”.

Despre absența răspunderii civice se poate vorbi și în cazul șefului de poliție pensionar, angajat la o primărie din București care și-a infestat familia și a băgat în carantină un spital întreg.

În 3 minute poți să citești și: Coronavirus (1): Primul test pentru România: carantina!

 95 de cazuri de coronavirus confirmate! SCENARIUL 3, la un pas să devină realitate

Primul parlamentar român infectat cu coronavirus! Conducerea PNL se izolează la domiciliu

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Summary
Coronavirus (2): Al doilea test pentru România: spiritul civic!
Article Name
Coronavirus (2): Al doilea test pentru România: spiritul civic!
Description
Cat de pregatite sunt autoritatile romane pentru ce va urma. Ce am învățat de la Italia, cum stăm la capitolul educație civică.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0