-3.9 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

Stoichiță îi spulberă planul lui Hagi: „La națională nu e un loc pentru proiecte pe zece ani”

Gică Hagi nu va fi selecționerul României atâta timp când Mihai Stoichiță are un cuvânt de spus la Federație!

Omul care a construit Academia cea mai puternică din fotbalul românesc, după 1990, a spus clar că naționala României poate face, din nou, rezultate mari. Gică Hagi crede că un proiect bine pus la punct și pe termen lung poate duce la performanță.

Totuși, Mihai Stoichiță, unul dintre cei mai influenți oameni de fotbal din proximitatea lui Răzvan Burleanu, nu crede în proiecte care să dureze 10 ani, ci în obiective pe termen scurt, cel puțin când este vorba despre echipa națională.

Pe agenda Federației se află mai multe nume, dar nimic nu demarăm înainte de a trage concluziile cu Mirel. E clar însă un singur lucru: echipa națională nu e un loc pentru proiecte pe zece ani. Cine are răbdare să te aștepte zece ani? Dacă cerem rezultate imediate, ce sens are să vorbim despre proiecte? E adevărat că Gică și-a făcut un proiect foarte frumos, care ține la o Academie, unde lucrezi zi de zi. La națională vii de trei ori anul viitor: în martie, în iunie și prin toamnă. Ce proiect să faci? Singurul proiect e să câștigi cât mai multe meciuri. Gică are dreptate, dar proiectul ține de cluburi, după părerea mea. Iar proiectul echipei naționale depinde de proiectele cluburilor și Academiilor. El a construit o structură învingătoare la Constanța, dar ar trebui ca și celelalte cluburi să gândească la fel. Oricum, naționala de acum e formată dintr-un grup de jucători pe care greu îl mai schimbi în următori cinci-șase ani. Poate mai apar unul-doi oameni de pe la U21 sau U20”, a spus Stoichiță pentru playsport.ro.

Astfel, Hagi are șanse mici să ajungă selecționer atâta timp cât Stoichiță va avea un cuvânt de spus la Federație, pentru că strategiile celor doi oameni de fotbal nu sunt compatibile, iar Hagi nu ar accepta niciodată să fie condiționat de un director tehnic.

Cum se va numi noua echipa a lui Becali: „Am numele înregistrat la OSIM”

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles