7.3 C
Craiova
joi, aprilie 18, 2024

Cluj: Un student cere daune de 15 milioane de euro de la universitate!

Tânărul susține că programa școlară i-a afectat dezvoltarea personală

Un clujean, student la o universitate din oras, a dat în judecată institutia la care învață și a cerut despăgubiri de 15 milioane de euro pe motiv că programa școlară îi afectează viața personală. Tânărul este student al Facultăţii de Geografie și a chemat în judecată universitatea şi cere despăgubiri de 15 milioane de euro. Motivul? Ar fi fost obligat să promoveze examene la materii opţionale, conform Observatornwes.ro. Studentul a cerut 8 milioane ca daune morale şi 7 milioane ca daune materiale.

Tânărul s-a plâns judecătorilor că program şcolară impusă de facultate îi afectează viaţa personală, dar şi timpul individual de studiu. Mai exact, acesta este nemulţumit de faptul că doar din cele 6 examene de la disciplinele obligatorii nu poate acumula cele 30 de credite necesare promovării anului şi este nevoit să înveţe în plus şi la materiile opţionale. Pentru a putea face acest lucru, susţine studentul, a fost nevoie de mai mult de 25 de ore de activitate didactică pe săptămână şi consideră că este un abuz pentru că îi este afectat timpul de dezvoltare personală, noteaza ziare.com.

De asemenea, pe lângă bani, studentul cere ca punctajele să fie refăcute pentru ca minimul de credite să poată fi cumulat din materiile obligatorii. Dosarul a ajuns acum la Tribunalul Comercial Cluj după ce prima instanţă şi-a declinat competenţa. Profesor: ”Proiectul iluminist eșuează și învățătura se decuplează de dezvoltarea personală”.

Conferențiarul Ciprian Mihali de la Universitatea Babeş-Bolyai din CLuj-Napoca a comentat situația pe pagina sa de Facebook. Profesorul spune că ”suntem nevoiți astfel să constatăm, după câteva sute de ani de viață academică, educație și idealuri ale cunoașterii, proiectul iluminist eșuează, iar învățătura se decuplează de dezvoltarea personală. Învățarea a devenit o sursă de stres, o traumă, împiedecând astfel tinerele vlăstare ale patriei să rămână zen, să se elibereze de stres prin alte activități decât cele universitare”. Profesorul a concluzionat că ”în biata ei naivitate, universitatea a crezut că îi cheamă pe tineri să îi educe, adică să îi învețe carte, când colo aceștia văd în carte un abuz. E clar că dezvoltarea personală nu mai trece prin cărți și prin cunoaștere”.

Oamenii ar putea cultiva legal până la patru plante de cannabis!

Un copil de numai 13 ani a fost găsit spânzurat!

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles