5.1 C
Craiova
miercuri, decembrie 7, 2022

Au fost publicate subiectele la Limba română de la Capacitate!

Ce au avut de pregătit elevii anul acesta pentru prima probă a Evaluării Naționale!

Elevii de clasa a VIII-a susțin zilele acestea Evaluarea Națională, pregătindu-se intens pentru cele două probe.

Astăzi, aceștia trecu de primul examen, cel de la Limba și Literatura Română, pentru care a fost aleasă varianta 4. În primă fază, elevii au avut de parcurs două texte la prima vedere, fiind vorba despre- „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate”, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, la unul dintre exerciții, aceștia au avut de scris un text argumentativ pe tema „Crezi că ar trebui să își urmezi visul în orice condiții?”, în 50-90 cuvinte, iar la un altul li s-a cerut să asocieze fragmentul din „Pantera neagră” cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară.

Ultimul subiect, tot e tip narativ, le-a pus la contribuție imaginația elevilor, având de realizat un text de minim 150 de cuvinte, în care să fie folosite o secvență descriptivă și una narativă.

„Imaginează-ți că ai participat la un joc alături de colegii tăi, în curtea școlii. Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți o situație neprevăzută din timpul jocului, inserând o secvență descriptivă și una dialogată.” – subiectul II.

foto: Digi24

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,034FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles