fbpx

Subiecte ușoare la Evaluarea Națională, însă 30.000 de elevi absenți

Deși subiectele de la Evaluarea Națională, proba scrisă la Limba și Literatura Română, au fost simple, 20% dintre elevii care trebuiau să susțină examenul, nu s-au prezentat!

Aproximativ 150.000 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a din toată țara din totalul de 179.000 au susţinut, luni, prima proba scrisă, la Limba Română, din cadrul Evaluării Naţionale 2018. La primul subiect elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat. Textul a fost selectat din romanul „Inocenţii“ al Ioanei Pârvulescu. La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere, cu şase cerinţe, şi au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să relateze o întâmplare petrecută într-o cetate.

Subiecte ușoare, elevi absenți

Deși subiectele au avut un nivel de dificultate ușor, elevii nu s-au îngrămădit să apară. Aproximativ 30.000 nici nu s-au prezentat la prima probă scrisă. Să fi fost oare frica de examen sau frica de necunoștință?

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că unii dintre candidaţi au abandonat studiile pe parcursul anului şcolar și tocmai din această cauză au absentat. Pe de altă parte, specialiştii în Educaţie subliniază că pierderea acestor elevi are mai multe cauze sistemice. „Mulţi dintre elevii cu performanţe mai scăzute nu sunt lăsaţi de profesori sau de directori să se înscrie la Evaluarea Naţională pentru a nu strica media şi prestigiul unităţii şcolare. Apoi, vorbim despre abandonul şcolar care este determinat fie de sărăcie şi de lipsa de perspective şi posibilităţi pentru înscrierea la liceu, fie de inatractivitatea sistemului de învăţământ“, a explicat preşedintele asociaţiei „Edu Cer“, Ştefan Vlaston.

Următoarea probă, la Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale va avea loc mâine, de la ora 9.00. Ultima evaluare se va desfăşura pe 14 iunie la Limba Maternă. Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14.00-19.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

 

Citește și https://bit.ly/2l4DJCh

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0